Mukaan ARA:n johtokuntaan – Työ kohtuuhintaisen asumisen eteen jatkuu

Blogi, perjantaina 07.09.2018

Eilen maamme hallitus nimitti minut ARA:n johtokunnan jäseneksi. Asunto- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen pyysi minua kesällä mukaan tähän tehtävään eikä minulla ollut mitään syytä eikä tarvettakaan kieltäytyä.

Olen toiminut nyt kohta neljä vuotta eduskunnan valtiovarainvaliokunnan asunto- ja ympäristöjaoston puheenjohtajana ja vastannut myös Kokoomuksen maankäytön- ja rakentamisen ohjelman valmistelusta. Asuntopolitiikka on siis aina ollut isossa roolissa työssäni eduskunnassa. Ja erityisesti olemme etsineet ratkaisuja kohtuuhintaiseen asumiseen. ARA on mielenkiintoinen toimija tässä ja paikka päästä vaikuttamaan myös tätä kautta.

Johtokunnan puheenjohtajaksi on asetettu Suomen Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Reina ja varapuheenjohtajaksi Helsingin yliopiston professori Mari Vaattovaara.

ARAn päätehtävänä on siis vastata valtion asuntopolitiikan toimeenpanosta sekä tukea kestävää, laadukasta ja kohtuuhintaista asumista. Johtoryhmä päättää mm. ARAn toimintalinjoista sekä lainoitus- ja tukitoimintaa koskevista kysymyksistä.

Näistäkin asioista mielelläni siis otan ajatuksianne ja ideoitanne ja huomioitanne vastaan. Nyt puolustusvaliokunnan kokoukseen ja sitten Valtiovarainvaliokunta ja iltapäivällä vielä täysistunto.

….

Eduskuntaviikon jälkeen iltaa tänään vielä Riihimäen Taiteiden yössä. Paljon enemmän väkeä liikkeellä kuin vuosi sitten ja muutenkin tapahtuma kasvanut hienosti. Paljon nähtävää ja koettavaa ja monenlaista tekemistäkin. Hienoa, että Helsingin perässä näitä Taiteiden yö tapahtumia on syntynyt nyt Hämeenlinnaan ja Riihimäelle ja moneen muuhunkin kaupunkiin. Aikanaan muuten meillä Lopellakin oli Taiteiden yö. Kuka muistaa?

Huomenna vapaapäivä ja aarrejahtiin ja sitten sunnuntaina Riihimäelle. Uusi Rakas Riksu -tapahtuma jatkaa Asematapahtuman hienoa perintöä. Nähdään siellä!

Kommentit