Maanpuolustuskorkeakoulun uusi lukuvuosi käyntiin – Riihimäen Kokoomuslaiset eduskuntavierailulla

Blogi, torstaina 06.09.2018

Tänään eduskunnassa oli liikuntapäivä. No minun osalta päivä kyllä meni töiden parissa tiukasti. Pakko oli jättää liikunta iltaan. Aamusta nimittäin jo varhain Santahaminaan. Meillä ensin Maanpuolustuskorkeakoulun kokous ja siellä esillä tänään erityisesti Kyber-sodankäynti ja siihen liittyvät omat, mutta myös kansainväliset opinnot. Täytyy kyllä todeta, että meillä on kyllä erinomaisia ja fiksuja sekä osaavia nuoria upseereita. Ja mikä minua erityisesti miellyttää on vahva suuntautuminen kansainvälisyyteen ja yhteistyöhön.

Saarella vielä sitten uuden Maanpuolustuskorkeakoulun lukukauden avajaiset ja meillä nyt myös uusi opiskeluvuosi liikkeelle uuden rehtorin johdolla. Heinäkuussa MPKK:n otti johtoonsa kenraalimajuri Jari Kallio. Rotaatio PV:ssä aika nopeaa ainakin minusta näin oppilaitoksen näkökulmasta, mutta armeijassa sopeudutaan kaikkeen ja kaikki laitetaan toimimaan.

Avajaisissa erittäin mielenkiintoinen esitelmä sotilasprofessori everstiluutnantti Jyri Raitasalolta viimeisen 30 vuoden tapahtumista maailman ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Loppuhuomio kiteytyi ajatukseen, että Suomen puolustusvoimien tulee olla riittävät, sillä ”ei isokaan karhu piikkisikaa syö”.

Riihimäen Kokoomuksen väki tänään vierailulla eduskunnassa. Oma porukka.

Riihimäen Kokoomuksen väki eduskuntavierailulla

Illalla vielä ryhmäkokousten ja kyselytunnin jälkeen sain vieraakseni tukiryhmää Riihimäen Kokoomuksesta. Hieman katseltiin remontoitua eduskuntaa ja enemmän sitten keskustelua ajankohtaisista aiheista ja myös tulevista eduskuntavaaleista. Hyvä porukka koossa ja tulevana sunnuntaina olemme sitten isommalla ryhmällä mukana Asematapahtuman nyt korvaavassa Rakas Riksu -tapahtumassa.

Moni on jo kysellyt eduskuntavaalikampanjaanikin. Vetovastuu tälläkin kertaa on Riku Bitterillä. Riku siis vaali- ja kampanjapäällikkönä. Vanha tuttu porukka muuten mukana mikä minulle erittäin tärkeää ja iloinen olen siitäkin, että nyt kampanjaani tekemässä myös mm. Reima Ojanen ja moni muukin uusi tekijä. Hyvä ja koko ajan kasvava porukka ja iloinen olen ollut siitäkin, että myös Forssasta ja Lounais-Hämeestä muutenkin porukkaa tullut tiimiimme lisää ja myös Hausjärveltä Laineen Jyrin johdolla. Ja jos sinäkin haluat mukaan niin ei muuta kuin viestiä tulemaan. Monenlaista tekemistä riittää ja monella eri tavalla voi olla mukana.

Itse varsinaisen kampanjan aloitan vasta kevättalvella sillä nyt vielä paljon isoja asioita eduskunnassa työn alla.

 

Kommentit