MTK Loppi esitteli tiloja kummikansanedustajille – Timo Heinonen tyytyväinen päivän antiin

Uutiset, maanantaina 15.10.2012

MTK Loppi järjesti Riihimäen seudun kansanedustajille tuhdin päivän vierailuja alueen maatiloilla. Päivään mahtui visiitti yhdellä Suomen suurimmalla luomukananmunatilalla, mutta myös pienemmillä vahvasti erikoistuneilla tiloilla. Luomukanala, nautatila, maatilan suoramyymälä, lammastila ja maitotila, siinä pitkän maatilapäivän antia.

– Olen kyllä todella onnekas, että olen saanut ystävystyä tuollaisen pariskunnan kanssa kuin Liisa ja Pekka Salmela ovat. Siitä syntyi ensin oma maatilakumppanuutemme joka sitten myöhemmin virallistettiin MTK:n toimesta kummitilaksi. Nyt tänään pääsin siiten tutustumaan hieman muunlaisiinkin tiloihin ja anti oli kyllä erinomainen, kiitteli Timo Heinonen.

Heinosen kanssa kierroksella oli mukana vasemmistoliiton kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen.

– Aika paljon puhuimme lähiruuasta ja sen mahdollisuuksista ja siitä mitä me voisimme sen eteen lainsäätäjinä tehdä. Mutta myös maatalouden byrokratia ja paperien pyörittely puhutti ja myös se miten saisimme vahvistettua entisestään yleensäkin suomalaisen ruuan jalansijaa kauppojen hyllyissä, mutta myös meidän suomalaisten ruokapöydissä.

MTK Lopen puheenjohtajan Maria Leinon johdolla kansanedustajien kierros alkoi Lopelta Hannes Uusitalon Luomuna Oy:n luomukanalasta ja jatkui sieltä Hallankulmalle Koskisen nautatilalle. Tämän jälkeen nautittiin lounas lähiruuasta valmistettuna Mikkolan Suoramyyntitilalla mistä matka jatkui vielä Vihtiin Herrakunnan lammastilalle ja päivän päätöskohteena oli yksi Etelä-Suomen suurimpia lypsykarjatiloja Hyvinkäällä.

– Oli hieno huomata miten jokaisessa paikassa eläimet oli kaiken toiminnan ja puheen keskiössä. Vaikka Hyvinkään suuressa navetassa esimerkiksi lypsy hoidettiin konein niin isänpariskunnan otteista ja ilmeistä ja olemuksesta näki, että he tekevät tätä työtä sydämellä. Kyllä tällainen visiitti pitäisi tehdä vaikkapa kaikkien yläkoululaisten. Siinä avautuisi monella tavalla silmät ja monelle eri asialle, totesi Timo Heinonen.

Vierailupäivän päätteeksi Aino-Kaisa Pekonen ja Timo Heinonen kutsuivat MTK:n väen vastavierailulle eduskuntaan ja myös uutta tutustumispäivää jo innolla suunniteltiin.

Kommentit