Motorsportkansanedustaja Timo Heinonen jakoi palkintoja Seinäjoen Vauhtiajoissa

Uutiset, sunnuntaina 27.07.2008

Seinäjoen Vauhtiajojen pääkilpailu päivä ajettiin Kapernaumin vaativalla katuradalla sunnuntaina 27. heinäkuuta. Kansanedustaja Timo Heinonen seurasi kilpailuja aamusta lähtien ja sain kunnian ojentaa palkinnot GT-luokan päälähdössä. Sunnuntai tarjosi monta loistavaa SM-lähtöä ja taistelu vuoden mitaleista käy kuumana.

– Vauhtiajojen pääkilpailupäivä oli todellakin mielenkiintoinen. Sää kun suosi niin kilpailujen seuraaminen oli hyvää viihdettä. Erityisesti legendsien taistelu superfinaalissa oli upeaa ja tottakai Super Touring ja GT3 Nordic -lähdöt, totesi Timo Heinonen palatessaan Seinäjoelta kotiin.

Vahvan moottoriurheilutaustansa takia Heinonen tunnetaankin nykysin motorsportkansanedustajana. Varikolla vitsikin lentää.

– Tottakai pikku vitsailu hommaan kuuluu. Menee hieman jutuissa sekaisin nuo politiikan tittelit, naureskeli Heinonen varikkojutuille, mutta totesi moottoriurheiluväen ottaneet hänet erinomaisesti vastaan myös uudessa tehtävässä.

– Paljon tulee palautetta. Yleisesti autoiluun ja autoihin liittyvistä kysymyksistä mm. tuontiautojen verotuksesta, mutta myös paljon yrittäjyydestä yleensä ja paljon muustakin. Moni on ottanut minut omaksi kansanedustajakseen vaikka asuisimmekin eri vaalipiireissä. Tottakai sellainen tuntuu hyvälle.

Heinonen ojensi voittajan pokaalin Indrek Seppille

GT-luokan sunnuntaia kilpailun ylivoimainen voittaja oli virolainen Indrek Sepp. Päälähtö ei tarjonnut tällä kertaa edellislähdön kaltaista jännitystä, sillä Sepp hallitsi kilpailua vakuuttavasti lähdöstä maaliin asti. Yhtä selviä olivat myös sijat kaksi ja kolme, joille ajoivat Esa Schroderus ja Petri Lappalainen. Kilpailun voittanut Sepp oli tyytyväinen suoritukseensa ja kertoi ajavansa SM-kauden jälkeen muutaman kilpailun Espanjan GT 3 –sarjassa.

– Olen tutustunut Indrekiin jo vuosia sitten tehdessäni ohjelmia MTV3:lle ja selostaessani kilpailuja. Erittäin sympaattinen ja kova kilpailija. Kun suomalaiselle ei voinut nyt ojentaa voittajan pokaalia niin Indrek oli paras mahdollinen sen jälkeen, hymyili Heinonen.

Päivän tiukin taistelu nähtiinkin jälleen kerran Legendsien lähdössä. Huippujännittävässä Superfinaalissa kilpailtiin SM-sarjaan ajavien kuskien kesken Trophysta ja kilpailun aikana kärkipaikka vaihtui jatkuvasti ja sillä vuorottelivat mm. Petri Ylinen, Pasi Matintupa, Jukka Lailavuo ja Sami Erkkilä. Tiukan kilpailun voittajaksi puristi lopulta kokenut Pasi Matintupa, toiseksi ajoi Ossi Kumpula ja kolmanneksi Jussi Lailavuo.

Seinäjoen Vauhtiajot keräsivät viikonlopun aikana radalle ja festivaalialueelle jälleen kymmeniätuhansia moottoriurheilun ystäviä. Heinonen näkeekin kilpailulla ja koko tapahtumalla valoisan tulevaisuuden.

– Tällaisia huipputapahtumia olen kaivannut enemmänkin ja niiden puolesta olen puhunut. Tämän viikonlopun vaikutus koko seutukunnalle on merkittävä. Yhteiskunnallinen liikevaihto nousee moneen miljoonaan ja se näkyy kaupungissa. Toivotaan, että saamme jatkossa tällaisia huipputapahtumia lisää myös erilajeihin. Rallicrossissa sellainen voisi olla Kouvolassa tai Ahvenistolla, motocrossissa Heinolassa tai Vantaalla jne. Tarvitaan vain Keskisen Kallen tapaisia tekijöitä ja vastuunkantajia.

Heinosen kesä jatkuu moottoriurheilun parissa myös seuraavana viikonloppuna kun Jyväskylän seudulla ajetaan kauden seuraava rallin MM-osakilpailu NesteOilRally. Heinosella on selkeä näkemys kilpailun juonesta.

– Itse uskon, että JM (Jari-Matti Latvala) ottaa nyt voiton kotiyleisön edessä. Hän sen ansaitsee ja osaa ottaakin. Toivon ja kannustan.

Kommentit