Motocrossin MM-osakilpailu Hyvinkäällä myös 2014.

Blogi, sunnuntaina 14.07.2013

Yli 23 000 katsojaa seurasi tänä viikonloppuna maamme ensimmäistä motocrossin MX1 ja MX2 -kuninkuusluokkien osakilpailua. Hyvinkään Moottorikerho ja Suomen Moottoriliitto tekivät siis haaveesta ja unelmasta totta ja toteuttivat pika-aikataululla lähes täydellisen MM-viikonlopun. Vauhtipuiston rata oli uusittu, parannettu katselupaikkoja, laajennettu ja kehitetty paikkaa monella tavalla ja eilen ja tänään sitten helteinen kesäsää kruunasi kaiken. Ja ehdottomasti paras uutinen tuli hetki sitten illalla kun sarjan promoottori ilmoitti, että Suomessa ja Hyvinkäällä ajetaan MM-osakilpailu myös ensi vuonna 2014. Ja toivottavasti siitä eteenkin päin perinteenä joka kesä.

Kuusinkertainen maailmanmestari Antonio Cairoli ajoi MX1-luokan voittoon Hyvinkäällä ja Jeffrey Herlings oli täysin ylivoimainen MX2-luokan starteissa. Cairolin takana MX1-luokan belgialaisduo Clement Desallen ja Kevin Strijbosin täydensivät kärkikolmikon ja MX2-luokassa kakkoseksi ajoi Australian Dean Ferris ja kolmanneksi Ranskan Jordi Tixier.

Suomalaisista parhaiten täyden kotikatsomon edessä ajoi KTM-Motorsportin Harri Kullas. Harri oli MX2-luokan yhteistuloksissa kuudes. Miika Oinonen oli luokan 28., Joonas Heimonen 29., Tommi Metsola 31., Valtteri Malin 32. ja Jami Numminen 34. MX1-luokassa paras suomalainen oli Ludde Söderberg joka saavutti luokasta ensimmäiset MM-pisteensä ollen ensimmäisessä erässä 18. Toni Eriksson oli 25., Teemu Lehtinen 26. ja Marko Kovalainen 27. 

Kilpailun tavoite oli kerätä 8000 katsojaa viikonlopun aikana. Kävijämäärä ylittyi kolminkertaisesti kun viikonlopun kisoja seurasi peräti 23 000 crossin ystävää. Kauden 12. MM-osakilpailu siis ylitti kaikki tavoitteet ja myös taloudellisesti nousi vahvasti plussalle. Se takaa osaltaan sen, että myös jatkossa kisoja voidaan Suomessa järjestää. Sarjan promoottorin Youthstreamin presidentti Giuseppe Luong kävikin henkilökohtaisesti kiittämässä Hyvinkään Moottorikerhoa upeasta Suomen GP:stä.

Sunnuntai meni todellakin hetkessä. Upeat startit ja paljon tuttuja niin Suomesta kuin ulkomailtakin ja laskeskelin, että taisi Vauhtipuistossa olla mestareita yhteensä yli viidenkymmenen maailmanmestaruuden verran. Tai ainakin paljon. Kisaa nimittäin seurasi niin Heikki Mikkola (4xMM), Pekka Vehkonen (2xMM), Stefan Everts (10xMM), Harry Everts (4xMM), Juha Salminen (13xMM), Kari Tiainen (7xMM) jne. Ja kisassakin nähtiin ”viivalla” useampi kymmenen maailmanmestaruutta 🙂 Antonio Cairolin kuuden maailmanmestaruuden johdolla. Niin ja katsomossa kisaa seurasi myös Kimi Räikkönen (1xMM) ja moottoriurheilulegendoja Simo Lampisesta lähtien.

Suuri kiitos vielä Hyvinkään Moottorikerholle ja Suomen Moottoriliitolle. Teitte suuren suomalaisen moottoriurheiluteon!

Ja minulle suuri kunnia oli saada jakaa päivän MM-startin jälkeen MX2-voittajalle Jeffrey Herlingsille suurin pokaali Suomen GP:n voiton merkiksi. 

Ensi vuonna Hyvinkäällä nähdään!

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ikyKVmmFfec#at=212

 

Kommentit