Moottoriurheilun juhlaa.

Blogi, lauantaina 30.11.2013

Tänään suuntaan päivästä Päijät-Hämeeseen. Hollolan ja Lahden kautta matka jatkuu illaksi sitten Heinolan Vierumäelle. Tänään on jälleen se päivä kun palkitsemme moottoriurheiluvuoden parhaita ja menestystä tämäkin vuosi on pitänyt hyvällä tavalla mukana. Moottoriurheilussa toki aina odotamme rallin ja F1:sten maailmanmestaruuksia kun meidät pienenä maana on totutettu hyvää ja menestykseen. No tälläkin kertaa palkittavien joukossa on muista lajeista maailmanmestareita ja nuoria lahjakkuuksia niin rallin kuin rallicrossin puhumattakaan kartingin puolella. Luvassa siis hienon päivän ilta ja hienon vuoden juhla.

Vierumäellä upea Mestareiden ilta. Vuoden Aurourheilijaksi kruunattiin rallicrossin maailmantähtemme Toomas Heikkinen. Joensuulainen Toomas ajoi päättyneellä kaudella Super Rallycross-sarjaa ja voitti ylivoimaiseen tyyliin Global Rallycross-sarjan mestaruuden. Ensi kaudella sympaattinen nuorimies ajaneen uudesta ensimmäistä kertaa jaossa olevasta Maailmanmestaruudesta ja jatkanee myös jenkkisarjoissa. Toomas kyllä eilen sulatti kaikki sydämet gaalassa olemalla nöyrä, kiitollinen ja eteenpäin katsova. 

Hienoja hetkiä olivat myös kun Ossi Oikarinen palkittiin Pro Motorsport Finlandia -palkinnolla. Oikarinen on tehnyt 16 vuotta aktiivisesti työtä ulkomailla ja niistä 14 F1-sarjassa. Ja tietenkin hetki kun Simo Lampinen palkittiin AKK Kultaisella Ansiomerkillä elämäntyöstään moottoriurheilun eteen. Väki osoitti suosiotaan seisaallaan. Nappasin Simonista Cheekin innoittamana tällaisen fanikuvankin lavalta. Onnistuikin vielä aika hauskasta ja yleisö oli mukana. Kiitos.

Ja kyllä yksi illan sävähdyttäjiä oli myös dragrace tähti Anita Mäkelä joka päätti kauden EM-hopeaan ja uusi Suomenennätyslukemiin kiihdystysajossa. 500km/h -raja jäi vielä rikkomatta, mutta ensi kaudella se mestaruuden kanssa tähtäimessä. Ihastuttava persoona ja mikä tapa ottaa lava haltuun. Anita oli myös ehdolla ensimmäisenä naisena vuoden autourheilijaksi. Ei olisi sekään valinta mennyt metsään. Upea elävä legenda jonka ura jatkuu.

Oli siis aikamoinen kunnia saada juontaa kolmituntinen gaala yhdessä Succeen Kaisa Löfgrenin kanssa. Hieno moottoriurheilun ilta ja lähes kaikissa lajeissa myös tällä kaudella suomalaisille kansainvälistä menestystä. Ensi vuonna sitten lisää kultaa ja kunniaa.


Kommentit