Moni menee sekaisin musiikista.

Blogi, sunnuntaina 04.05.2014

Tänään oli hieno päästä mukaan Hausjärven kirkkoon Sekaisin musiikista -kurssin päätöskonserttiin. Toinen kurssin ideoijista Kaisa Kaartinen kertoi aikanaan hänen ja Mari Kaasisen idesta ja sai samantien minutkin kuulijana innostumaan. Hausjärven musiikin puuhanaiset kutsuivat kanssaan Karoliina Kantelisen, Mikko Vuolleen ja Tuomo Komosen opettajiksi ja kurssilaisiksi ilmoittautuikin yli 50 vapaaehtoista. Näin syntyi Mari Kaasisen sanoin musiikillinen kudos, josta me saimme tänään nauttia.

Jokainen opettaja oli tuonut kudokseen omat lankansa eli oman erityisosaamisensa niin musiikintekemisen kuin musiikkityylienkin muodossa. Ja perjantain ja lauantain väki harjoitteli ja treenasi ja näin syntyi upea Sekaisin Musiikista -konsertti. Hausjärven kirkko lähes täyttyi meistä hyvän musiikin ystävistä ja jo ensi soinnuista lähtien meistä yhden jos toisenkin jalka vispasi. Ja loppulaulun aikana jo koko konserttiväki seisoi ja taputti ja hieman tanssinkin askelia nähtiin.

Suuri kiitos vielä Kaisalle kutsusta mukaan ja Mari Kaasiselle ja kaikille opettajille upeasta työstä. Ja ennen muuta kurssilaisille jotka olivat tänään konsertin pääesiintyjiä. Ja tämä ei kuulemma jää tähän vaan Marin johdolla kootaan jo uutta kurssia ja jatkokurssia ja musiikista mennään jälleen sekaisin 6.-8.2.2015. Kannattaa siis laittaa päivät kalenteriin jo ylös ja varata paikka mukaan heti miten kun sen on mahdollista.

Ja tänäänkin mukana siis musiikin harrastajia Hausjärven lisäksi ainakin Riihimäeltä, Janakkalasta ja meiltä Lopeltakin. Eli mukaan vaan ja omat taidot käyttöön ja taitoja yhdessä hiomaan. 

On meillä vaan aikamoinen seutukunta tässä Riihimäen ympärillä. Taas ihan omista ”nurkista” oli noussut ja kummunnut jotain ainutlaatuista. Ehkäpä joskus päätöskonsertti saadaan vaikka Lopellekin. Kyllä meilläkin voisi mennä musiikista väki sekaisin 🙂

Tässä hieman tunnelmapalaa konsertista: Sekaisin Musiikista.

….

Tänään on nautittu siis kulttuurista ja illla vielä odotan kylään viime kesän Salmelan Taidenäyttelyn yleisönsuosikiksi valittua Netta Tiitistä. Netta on tehnyt minulle uniikin taideteoksen minun omasta ideasta. Mietin uskallanko sitä täällä paljastaa. No mietitään. Mutta musiikkia ja kuvataidetta siis tämä sunnuntai minun osaltani sisällään pitänyt. Niin ja myös luonnonkulttuuria. Lapsen kanssa teimme pitkän metsäretken ja löysimme taas monenlaista. Metsäsaarekkeesta mm. ketturepolaisen viimeisen leposijan. Siinä oli nelivuotiaalla ja iskälläkin ihmettelemistä.

Mutta kohta taidemaalari jo ovella. Jään häntä nyt odottamaan ja huomenna sitten Marsalkka Mannerheimin Metsästysmajan jokavuotiselle kevätlounaalle ja iltapäivällä pääministeri Jyrki Kataisen kanssa EU-vaaliekiertueelle Forssaan ja Hämeenlinnaan. Mukanamme myös euroehdokkaistamme ainakin Anne-Mari Virolainen ja Pia Kauma. Ja Jyrki myös siis Riihimäellä, mutta minä silloin vielä edustamassa Marskin Majalla ja en tällä kertaa Riksuun mukaan pääse. Mutta Forssassa ja Hämeenlinnassa sitten taas mukana ollaan.

 

Kommentit