Maailman pisin lounas.

Blogi, maanantaina 05.05.2014

Tänään minulla oli kunnia aloittaa maakuntapäivä perinteisellä Marsalkka Mannerheimin Metsästysmajan Kevätlounaalla. 1950-luvulla jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrothin aloittama perinne on jatkunut katkeamattomana ja samalla ainoana tilaisuutena itse historiallisessa Marskin Majassa. Tänäänkin koolla upea joukko vieraita ja päävieraana Eduskunnan Puhemies Eero Heinäluoma. Itse sain aikanaan muuten jo kokea nämä tilaisuudet Ehrnrothin aikana. Nuorena poikana oli valokuvaajana kun Kevätlounaalle väki koontui presidenttejä ja ministereitä ja minä pikkupoikana kameran kanssa. Ja sain muuten joskus haastatellakin kenraalia. Täytyy ehkä digitoida tuo c-kasetti joskus ja julkaista vaikkapa täällä. Upea haastattelu.

Tänään noin kahdenkymmenen hengen juhlapöytä oli jälleen katettu Marsalkka Mannerheimin Metsästysmajaan ja sama hieno tunnelma. Ja upeimmillaan silloin kun lounaan isäntä kenraali Sami Sihvo komensi joukon ylös nostamaan Marsalkka Mannerheimin maljan. 

Puhemies Eero Heinäluoma piti myös erinomaisen puheen Mannerheimistä ja hänen merkityksestään maallemme. En sen sisältöön mene sillä lounaamme oli suljettu kutsuvierastilaisuus. No sen verran paljastan puheen muusta osuudesta, että Heinäluoma lounasseurueellemme totesi, että Heinosesta ei olisi puhemieheksi kun siinä tehtävässä ei nimestä huolimatta eduskunnassa saa puhua lainkaan. Eli ahkeruuteni salissa ja keskusteluissa laitettu huomioon. 

Kuulimme myös mielenkiintoisen puheen Mannerheim perinteen vaalimisesta ja sen turvaamisesta myös tuleville sukupolville. Helsingin Keskustakirjastolla tässä myös tärkeä rooli tulevaisuudessa. Jäädään mielenkiinnolla odottamaan lisää. Mutta suuri kiitos vielä Marskin Majan isännille kutsusta ja siitä kunniasta, että sain tässä arvovaltaisessa pöydässä edustaa mm. kotikuntaani Loppea, mutta myös Hämettä ja eduskuntaakin yhdessä puhemiehen kanssa.

Niin ja miksi lounas oli maailman pisin. No kun aloitimme oli maassa lumi ja kun lopetimme linnut lauloivat ja koivut vihersivät. Hah. Niin se takatalvi siis tuli ja meni meidän lounaan aikana.

….

Kokoomuksen Eurovaalikiertue Forssassa ja Hämeenlinnassa.

Marskin Majalla vaihdoin tumman puvun pois ja päälle rennompaa. Matkalla otin kiinni pääministeri Jyrki Kataisen joka oli jo aloittanut lounaamme aikaan Hämeen Eurovaalikiertueen Riihimäeltä. Riihimäellä olikin ollut Laurellin kahvila tupaten täynnä Jyrkin ollessa paikalla. Mutta tällä kertaa minulta tämä kotikaupunki jäi väliin, mutta mukana oltiin sitten Forssassa ja Hämeenlinnassa.

Kiertueelle saimme mukaan myös euroehdokkaistamme Anne-Mari Virolaisen ja Pia Kauman. Forssan Jokioisten Leipomon kahvilakin oli väkeä täynnä ja ex-kansaedustaja Ritva Vastamäen ja kumppaneiden johdolla mukana keskustelutilaisuus. Itsekin hieman kävin jälleen läpi ulkopolitiikan ajankohtaisia aiheita, mutta myös kotimaankin asioita. Ja hyviä keskusteluja myös kahvikupinkin ääressä.

Myös Hämeenlinnassa väkeä mukavasti liikkeellä vaikkakin hieman vähemmän kuin viime lauantain tapahtumassamme samassa paikassa. Mutta jälleen myös uusiakin tuttavuuksia ja mukavia kohtaamisia. Tässä alkaa aivan innostua itsekin EU-vaaleista vaikka en ehdokkaana olekaan. Ja joku nauroikin, että taitaa minulla olla enemmän Eurovaalitilaisuuksia kuin osalla ehdokkaista konsanaan. No niin se taitaa ainakin melkein olla.

Nyt kello 20.38 ja hetki sitten takaisin kotikuntaan Lopelle. Hieno päivä kaiken kaikkiaan takana. Tällaisista päivistä sitä saa olla onnellinen. Huomenna taas jatketaan ja luvassa jälleen uusi ja ihmeellinen päivä. Palataan siihen huomenna.

Kommentit