Hämeenlinnassa hernerokkaa ja kokoomuskin ”rokkasi”

Blogi, lauantaina 03.05.2014

Tänään olin vauhdittamassa euroehdokkaittemme Marjatta Rasin ja Jari Anderssonin EU-kampanjoita Hämeenlinnan kävelykatu Reskalla. Hämeenlinnan Kokoomuksen kunnallisjärjestön naiset olivat laittaneet soppatykin kuumaksi jo aamuvarhaisella ja lounasaikaan tarjolla olikin 400 isoa annosta sitä aitoa ja hyvää varuskuntakaupungin hernerokkaa. Ja se muuten teki kauppansa – jonoksi asti.

Itse olin jo Hämeenlinnassa aikaisin aamulla ja kahvikuppi torilla avasi hienon päivän. Itseasiassa jo siellä väkeä tuli jututtamaan ja terveisiä tuomaan. Vaikka aamu oli aika kolea niin aurinko meitä torikahvilassa suosi ja väkeäkin kivasti liikkeellä. Torilta sitten Reskalle ja siellä hyvä pöhinä jo reilusti ennen kuin tilaisuutemme varsinaisesti edes alkoi. Tuttuja oli paljon liikkeellä ja monta sellaistakin jotka nyt ensimmäistä kertaa tulivat minua tapaamaan. Ja hieno hetki oli myös se kun päivän iäkkäin rouva, 97-vuotias entinen Lotta, tuli paikalle ja pirteä. Pitkän iän ja pirteyden salaisuus kuulemme uteliaisuus nähdä lisää. Hyvä ohje itse kullekin. Ja jos tämä upea Rouva oli vanhin niin nuorimmat olivat sitten vielä lastenvaunuissa vanhempineen matkassa. Hauskoja kohtaamisia.

Hämeenlinnassa Euroehdokkaistamme alusta asti oli mukana pitkän diplomaattiuran tehnyt Marjatta Rasi. Upea ehdokas ja yksi näiden vaalien todellisista asiantuntijoista. Kannattaa ehdottomasti tutustua Marjattaan paremminkin. Ja puolenpäivän aikaan Hämeenlinnaan ehti myös toinen ehdokkaamme kun Sastamalan Jari Andersson tuli teltalle. Rehtori joka on muuttanut suomalaista koulumaailmaa virkatekevänäkin merkittävästi. Jarin esityksestä nimittäin maamme sai hetki sitten uuden koulujen työrauhapaketin ja jo muutamien kuukausien jälkeen työrauhan palauttamiseen tähdännyt lakipaketti on osoittanut toimivuutensa ja vaikutuksensa. Hieno juttu. Kurkatkaa lisää ehdokkaistamme: Marjatta Rasi ja Jari Andersson. Ja täältä vielä tiivisti kaikki Kokoomuksen ehdokkaat: Eurovaalit 2014.

Hämeenlinnan torilla EU-vaalien lisäksi puhutti myös puolueemme puheenjohtajakisa. Moni oli katsonut ennen torille tuloa aamun Ylen Ykkösaamun. Siellä vieraana tänään Jan Vapaavuori. Mies sai kehuja ja ne eivät todellakaan yllättäneet. Janne erinomainen osaaja ja tekijä ja moni kertoi toivovansa häntä tulevaksi pääministeriksikin. Mutta toki tukea ja kehuja myös uudelle ehdokkaallemme Paula Risikolle kuin Alexander Stubillekin. Kova kolmikko siis kisassa. Ja itseasiassa Hämeenlinnassa Jan Vapaavuori jo osaksi omittu omaksikin. Onhan hän kesähämäläisiä Hattulassa sijaitsevan mökkinsä kautta. 

Reskan tapahtumasta sitten päiväni jatkui Janakkalan kautta Riihimäelle. 

Riihimäen Lasikaupunki kasvaa.

Riihimäellä tänään avattiin vanhalla lasitehtaalla Mafka & Alakosken upea Sarastus -näyttely. Lasitaiteilijat Marja Hepo-aho alias Mafka ja Kari Alakoski ovat luoneet Riihimäelle upean ja ainutlaatuisen lasipajan ja galleriatilan. Vanha miljöö on heidän johdollaan herännyt kuin uudestaan eloon. Ja kesäksi alueelle on tulossa muutakin ohjelmaa ja mielenkiintoinen suurempikin näyttely. Mutta se vielä kuulemma salaisuus eli ei kerrota täällä tämän enempää. Ja toimiihan samalla alueella myös Lasismi ja Paunilan Lasipajakin. Hienoa, että Riihimäen Lasikaupunki on taas elossa ja kasvaa koko ajan.

Kannattaa siis ehdottomasti tulla kauempaakin käymään ja tutustumaan alueen lasipaikkoihin. Aivan upea helmi tuo Mafka & Alakoski. Tänäänkin matkaan pieniä lasi-ihmeitä. En voi paljastaa kun äitienpäivä vasta tulossa 🙂

Lasinäyttelyn avajaisista sitten Riihimäen keskustaan ja päivä jatkui siellä. Illansuussa ehdin vielä hetkeksi mökillekin. Pihatöitä ja muutama tuomen taimikin löysi metsästä metsään uuden paikkansa. 

Nyt illan Uutisvuodon pariin. Koti-ilta ja Uutisvuodossa vieraana hyvä ystäväni ja eduskunnan vieruskaverini Henna Virkkunen. Mahtava persoona kun hänet olen saanut oppia tuntemaan paremmin. Hauska ilta siis luvassa ja Väyrynen vielä kisakumppanina. 

Kommentit