Mollisointuja suomalaisten Jyskälässä – Vetomiehissä juhlittiin jo voittajia

Blogi, lauantaina 05.08.2023

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen – ulkona.

Esapekka Lappi ja Janne Ferm – ulkona.

Näin se valitettavasti on. Eilisten ulosajojen jälkeen autot ja myös miehet olivat sen verran rajuja iskuja saaneita, että ei heitä tämän päivän viivalle enää edes superrallisäännön turvin saatu. Rovanperän Toyotan turvakaaret olivat saaneet iskua ja niiden kohdalla homma ehdoton. Jos turvakaarissa on vaurioita, niin kisa on siinä. Toki myös kuljettajakaksikko oli saanut rajussa ulosajossa osumaa, mutta ei onneksi mitään sellaista, että eivät tänään kisaan olisi päässyt starttaamaan, jos auto kuntoon olisi saatu. Ja samanlainen oli tilanne myös Lapin Hyundain kanssa. Autoa ei kuntoon saatu ja tässä kaksikossa myös vähän molemmilla kuskeillakin osumaa. Esapekka Lapin nilkka sai kipeää rajussa ulosajossa ja Janne Ferm loukkasi kylkeään.

Mutta pääasia, että miehet kunnossa ja autoja saadaan lisää eli seuraavassa kisassa sitten taas. Myös eilen Myhinpäässä rajusti Ford Fiesta Rally3 -autollaan ulosajaneet Kristian Nieminen ja Valtteri Nieminen viestittävät Facebookissa, että ”olosuhteisiin nähden kaikki tällä hetkellä okei molemmilla” ja, että ”paljon oli hyvää tuuria matkassa melko rajussa tällissä”. Tsemppiä kavereille toipumiseen!

Mutta kisa on jatkunut ja Toyotan Elfyn Evans ajaa ainakin tässä vaiheessa kohti uransa toista Jyskälän voittoa. Kakkosena Hyundain Thierry Neuville ja kolmannesta paikasta kovaa kisaa käyvät Teemu Suninen ja Takamoto Katsuta. Jari-Matti Latvala on sitten viidentenä. Mutta kisaa vielä reilusti jäljellä ja mitä tahansa voi vielä tapahtua. Tämä lauantaikin reitiltään sellainen, että päivän aikana vedetään lähes kaksi SM-rallia, kun ensin aamun lenkki oli noin 80km ja iltapäivällä samat pätkät vedetään huollon jälkeen toistamiseen. Ajettavaa siis riittää.

Hetki sitten vedimme Vetomiesten palkintojenjaot täällä Paviljongilla. Mestarit siellä selvillä ja nyt uutuutena tehty kaksipäiväinen Vetomieskisa näytti olleen kuljettajien mieleen. Yhdeksän erikoiskoetta sisältäneen kisan voittoja juhlivat Vetomiehissä jämsäläinen Joonas Lindroos ja nelivetomiehissä lohjalainen Mikko Lehti.

Huomenna sitten päätöspäivä ja vielä selostushommia rallin powerstagella Himoksella. Jatketaan!

 

Kommentit