Mökkitietäkin kesäkuntoon :) – Mukava päivä kotikunnan, seutukunnan ja maakunnankin asioiden parissa

Blogi, perjantaina 11.05.2018

Tänään ei siis jostain kumman syystä eduskunta kokoontunut. Niin kuin eilen totesin niin turha puhua kiireestä jos tällaisia päiviä ei käytetä täydellä teholla hyödyksi ja myös jatkossa kaikkia maanantaita. Viisipäiväinen työviikko voisi ihan hyvin sopia jatkossa myös eduskunnalle ihan uudeksi normaaliksikin. Asia on syytä nostaa nyt vakavasti keskusteluun ja muutenkin tehostaa työskentelyä esimerkiksi siirtymällä vain normaaliin kesälomaan ja viikon talvilomaan. Silloin pystyttäisiin tekemään työtä tehokkaammin ja myös ns. normaaliin työaikaan eikä joskus yötämyöden ja välillä kellonympäri ja sitten toisaalta taas parin kuukauden ja talvella kuukauden taukoa pitäen. Minusta tämä uudistus olisi ehdottoman tärkeä ja toivottavasti voisi toteutua jo ensi vaalikauden alussa tai miksi ei jo vaikka samantienkin. Hieman hymyilytti kun yksi kollega paheksui kun valiokunnan kokous alkoi kahdeksalta. Niinpä.

Mutta tänään ei eduskunnassa täysistuntoa ja sain hyvin tehtyä niin kotikunnan, Riihimäen seutukunnan kuin Hämeen maakunnankin asioita eteenpäin. OmaHäme etenee hyvin ja etenee vaikka sote vielä syystä tai toisesta takkuaisikin. Ja myös seutukunnan asioissa hyvää pöhinää nyt vaikka kuntayhteistyö hieman tuntuu takkuavan. Olisi tärkeä kaikkien muistaa, että lopulta seutukunta ja myös koko Hämekin menestyy parhaiten yhdessä ja yhteistyöllä.

Riihimäellä vielä mukana lounas ja hieman kulttuuriasioitakin ja sitten illaksi järvenrantaan. Mökkitie sai tänään kevään sorapatjaa Maarakennus M. Laivolalta. Olemme ostaneet mökkitielle joka kevät kalliomursketta ja nyt kasettikuorma Sauvalan kalliosta. Hyvä esimerkki siitä miten hyvänä tiet pysyisivät jos niitä kaikkia joka vuosi pidettäisiin hyvinä ja sorastettaisiin jne. Tätä työtä valtionteiden osalta jatkamme ensi viikolla kun liikenneministeri Anne Berner tulee kutsumanani Riihimäen seudulle vieraaksi. Laittakaapa päivä kalenteriinne ylös.

Niin ja huomenna olen sitten mukana Tammelassa Makulihan Grillikauden avajaisissa. Valmistellaan vähän makkaraa ja grillataankin. Tervetuloa mukaan!

Kommentit