Grillikauden avajaiset Makulihan Kärsäkujalla – Hyvin se merquez syntyi näissäkin käsissä

Blogi, lauantaina 12.05.2018

Tänään vietettiin Tammelassa Makulihalla Grillikauden avajaisia. Sain kutsun mukaan ja vieläpä tekemään itse makkaraa. Yleisön edessä olikin jännittävä päästä tekemään makkaraa, mutta kun toisina käsinä oli Sanni ja mestarina yrittäjä Jussi Ali-Lekkala niin kyllähän siitä selvittiin. Nyt jo mökin grillistä omin käsin tehdyt maistiaiset syöty ja hyvin kelpasi lapsille ja äideillekin isän tekemä makkara.

Väkeä Makulihalla aurinkoisessa päivässä riitti ja makkara teki kauppansa niin tehtaanmyymälän tiskistä kuin maistiaisgrillistäkin. Makulihalta jälleen monta hienoa uutuusmakua kesään ja hienoa myös se, että nyt K-Kaupoista kautta maan saa myös tammelalaista Pirkka-lipun alla. Ja taitaa olla ensimmäinen kerta kun makkarassa on myös vuohenjuustoa! Suosittelen maistamaan.

Grillikauden avajaisten lisäksi pääsin myös tehdaskierrokselle Makulihan makkaratehtaan puolelle. Hieno moderni makkaratehdas, mutta Makulihalla homma tehdään vielä aidosti käsityönä ja mestari on mestari eikä suuri robottikone. Ja hyvältä se maistuukin ja voin sanoa, että aidoilla leppäklapeilla lämpenevä savustussauna tuoksui taivaalliselle. Näin syntyy aitoa lähiruokaa.

Suuri kiitos vielä kaikille mukana olleille ja makkaramestari ja yrittäjä Jussi Ali-Lekkalalle makkaraopista ja yritysesittelystä. Ja kiitos myös yrityksen toimitusjohtaja Riikka Ali-Lekkala-Toivolle ja Johanna Rämölle. Rakkauden ruokaan maistaa!

….

Aamulla Tammelaa ennen kävin jo aamuvarhaisella Marttojen Euron Taimitorilla. Isot kassit taimia Pekkalaan ja vielä kotimatkalla poikkesin Lopen kesän ensimmäisillä markkinoilla. Lopen torin olivat vallanneet tänään torimyyjät itse ja järjestivät jälleen Tuijan johdolla kivat kesäkauden avajaismarkkinat. Pian alkavat myös Lopen Kesätorit eli jälleen läpi kesän joka torstai-ilta Lopen torilla tapahtuu ja tarjolla parasta lähiruokaa Lopen ja lähialueen toreilta. Kannattaa ehdottomasti ajella kauempaakin ja tarjolla myös aina musiikkia ja muutakin ohjelmaa.

Nyt keitän kahvit ja taidan laittaa rantasaunan lämpiämään. Illallakin syödään Makulihan makkaraa. Se on laatuvarma kesänmerkki. Ja sitten vielä MM-jääkiekkoa ja myös Euroviisujen finaali. Go Saara!

 

Kommentit