Mitä tänään lukisin? Hyvää suomalaisen kirjallisuuden päivää

Blogi, keskiviikkona 10.10.2018

Suomalaisen kirjallisuuden päivää vietetään tänään 10. lokakuuta. Tänäpäivänä vuonna 1834 syntyi kansalliskirjailijamme Aleksis Kivi. Tänään siis liput liehuvat saloissamme Kiven syntymäpäivän, mutta myös suomalaisen kirjallisuuden kunniaksi.

Sängyssä luettava jo uudelleen tämä erinomainen Ambron ja kumppaneiden kirja. Suosittelen.

Kivi, oikealta nimeltään Alexis Stenvall, aloitti kirjoittamisensa itseasiassa ruotsinkielellä, mutta siirtyi myöhemmin suomen kieleen. Kivi oli ensimmäinen ammattikirjalilijamme ja avasi näin tietä monille hänen jälkeensä tulleille suomalaisille kirjailijoille. Historian saatossa yksi suomalaiskirjailija, F.E. Sillanpää, on saanut jopa arvostetun Nobelin kirjallisuuspalkinnon. Toivottavasti joskus joku muukin.

Hyvää suomalaisen kirjallisuuden päivää! Mikä kirja sinun käsissäsi tänään kuluu?

….

Kello nyt 11.30 ja aamun Valtion Liikuntaneuvosto jo takana. Aamusta kolme tuntia sportin parissa ja nyt sitten jatketaan asumisasioiden kanssa VaV:n asunto- ja ympäristöjaostossa. Iltapäivällä vielä täysistunto, mutta nyt kahvi ja seuraavaan kokoukseen.

….

Antoisa päivä takana ja illalla eduskunnan jälkeen ehdin vielä Pekkalaankin laittamaan paikkoja talviteloille ja mukava pyöräretki vielä ystäväperheen kanssa illan jo pimennyttyä. Nyt kello jo 21.38 ja suomalaisen kirjallisuuden päivänäkin lapsille luettuna iltasatu niin kuin jokaikinen muukin ilta, mutta jos nyt vielä jaksaisi hetken lukea ihan itsekseenkin. Hyvät yöt!

Kommentit