Mitä ne puhuu? Mahtavia nuoria meillä on – Sofia Pihlgren TET-jaksolla eduskunnassa

Blogi, perjantaina 21.09.2018

On meillä vaan kertakaikkisen upeita nuoria. Tällä viikolla riihimäkeläinen 15-vuotias Sofia Pihlgren on ollut työelämään tutustumassa TET-jaksollaan eduskunnassa. Sofia on aktiivinen nuori ja toimii mm. kotikaupunkinsa nuorisovaltuustossa ja yhteiskunnalliset asiat urheilullillistakin nuorta kiinnostavat laajemminkin.

Tällä viikolla Sofia on päässyt mukaan niin maakuntapäivääni kiertämään Hämeen luontokohteita ja kansallispuistoja, mukaan Sinituotteen juhlaan, ensi-iltaan ja sukupolvenvaihdostilaisuuteenkin ja näkemään monenlaista täällä eduskunnassakin. Viikon aikana Sofia tapasi myös ministereitämme mm. itsekin aikanaan nuorisovaltuutettunakin toimineen sisäministeri Kai Mykkäsen ja totta kai puheenjohtajamme Petteri Orpon. Moneen kertaa Benin ja Iken ja muut meidän konkarimme ja monia muita.

Ja täytyy vielä nostaa esille Sofian tekemä upea videohaastattelu. Hän itse suunnitteli haastatteluni ja toteutti sen kuvauksia ja editointia myöten ja lopputulos on mitä erinomaisin. Taitava ja rohkea ja oppivainen nuori.

Annoin Sofialle jo pienen lahjan kiitokseksi ja muistoksi tästä viikosta. Olen varma, että Sofia tulee menemään vielä monessa asiassa pitkälle. Kannustinkin säilyttämään vain uteliaisuuden ja tekemään rohkeasti monenlaista.

….

Tänään eduskunnassa aamulla tapasin edustajia liittyen Merivoimien Laivue 2020-hankkeeseen ja sitten Puolustusvaliokunnan kokous missä esillä dronet ja niiden turvallisuusuhkat ja ennen täysistuntoa vielä aloitimme budjetin käsittelyn johdollani VaV asunto- ja ympäristöjaostossa ja myös itse valiokunnassakin.

Täysistunnossa hallitus ja myös ulkoministeri sai eduskunnan luottamuksen selvin numeroin. Ikävä episodi ja näytelmä mikä olisi saanut jäädä näyttelemättä prologistaan lähtien. Hyvä, että nyt ohi ja olen kuitenkin varma, että näitä vastaavia tulee tulevaisuudessakin ja vain henkilöt ja aiheet muuttuvat.

Minulle jatkossakin jokaisen ihmisoikeus on loukkaamaton ja myös tulen jatkamaan työtä tyttöjen ja naisten aseman parantamiseksi niin Suomessa kuin maailmallakin. Ja tässä isossa roolissa terveys ja myös oikeus omaan kehoon, mutta myös koulutus ja tasa-arvo. Työtä riittää.

Nyt jo kotona. Huomenna maanpuolustupäivä ja illalla suuret Kultakeskuksen 100-vuotisjuhlat. Upea päivä tulossa hienon viikon jatkoksi.

Kommentit