Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen Hämeen Ilves -harjoitusta seuraamassa Parolassa – Kultakeskuksella hienot 100-vuotisjuhlat Aulangolla

Blogi, lauantaina 22.09.2018

Olin etuoikeutettu tänään, kun eduskunnan puolustusvaliokunnan jäsenenä pääsin seuraamaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen syksyn Hämeen pääharjoitusta Hämeen Ilvestä.

Upea Hämeen Ilves 18 -harjoitus ja Loppi myös upeasti edustettuna. Monessakin paikassa.

Vuoden kouluttaja Häme Hämeen maanpuolustuspiirin vuoden kouluttajaksi on valittu Kari Halonen 15.12.2017. Kari Halonen on toiminnallaan osoittanut erinomaista ammattitaitoa johtamiensa kurssien suunnittelussa ja toteutuksessa. Oman osaamisensa kehittämisen kautta hän on kyennyt tarjoamaan uutta opittavaa niin kouluttajilleen kuin koulutettaville. Kari on määrätietoinen ja uskottava kouluttaja ja kurssinjohtaja. Hän on myös arvostettu ja haluttu yhteistyökumppani.

Kiitos Pekka Alarto kutsusta ja isännöinnistä. Hieno ja antoisa päivä.

Tämän viikonlopun harjoitus koostuu 15 kurssista ja mukana on kaiken kaikkiaan yli 300 reserviläistä sekä varautumis- ja turvallisuuskoulutuksesta kiinnostunutta osallistujaa. Harjoitus toteutettiin Panssariprikaatin kasarmialueella Parolannummella sekä Parolannummen ja Ilveskallion lähiharjoitusalueilla. Lisäksi Pioneerikurssin ohjelmaan kuului viikonlopuna Hätilän ampuma- ja harjoitusalueella räjäytysharjoituksia.

Upeaa työtä ja tekemistä ja arvokasta maamme kokonaisturvallisuuden ja uskottavan maanpuolustuksen näkökulmasta. Oli mukava myös kertoa harjoitukseen osallistuneille, että maanpuolustusjärjestöille on ensi vuodeksi varattu riittävät määrärahat. Itseasiassa nyt toista vuotta peräkkäin ei summaa ole enää leikattu, vaan määräraha on kehysten mukainen, kuten eduskunta on useana vuonna edellyttänyt.

Hämeen maanpuolustuspiiriin siis kuuluu alueellisesti Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnat. Piiriin kuuluu neljä koulutuspaikkaa: Tampereen, Hattulan, Lahden ja Tikkakosken koulutuspaikat ja keskeisimpiä yhteistyökumppaneita ovat Panssariprikaati, Satakunnan lennosto ja Ilmasotakoulu.

Kiitos paljon vielä mielenkiintoisesta päivästä ja hyvästä ohjelmasta ja annista. Ja ennen muuta suuri kiitos arvokkaasta työstä.

‪Panssarimuseo sai lopulta legendaaristen panssarivaunujen päälle katokset. Itsekin sain olla hommaa auttamassa. Ison työn teki ennen muuta historiaakin arvostava puolustusministeri Jussi Niinistö. Hienolta näytti ja nyt historia säilyy tulevillekin polville!‬

….

Kuntakeskus 100 vuotta  – Sadassa vuodessa pohjoismaiden johtavaksi jalometallialan yritykseksi

Juuri vasta itsenäistyneessä Suomessa vuonna 1918 Suomen Kultaseppien liitto päätti turvata kotimaisten jalometallituotteiden saannin perustamalla tehtaan Hämeenlinnaan. Näin sai alkunsa Suomen Kultaseppien Keskus Osakeyhtiö, jonka nimeksi vakiintui Kultakeskus.

Tänään Kultakeskus Oy on pohjoismaiden johtava jalometallialan yritys, mikä toimii Hämeenlinnan lisäksi Ruotsissa, Norjassa ja Virossa ja se työllistää yhteensä 250 työntekijää. Satavuotiaan Kultakeskuksen tuotevalikoimiin kuuluu nykyisin niin timantti-, kulta- kuin hopeakorutkin, mutta myös ruoka- ja kahvipöydän hopeita, teräs-, pronssi- ja kristalliesineitä, mitaleja, pokaaleja sekä teollisuuden platinatuotteita. Hämeenlinnan Ojoisilla valmistetaan mm. kaikki Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan ja Vapaudenristin ritarikunnan merkit ja myös Tasavallan presidentin tunnukset. Lisäksi Kultakeskus valmistaa merkittävän osan myös kaikista muista ansiomerkeistä ja palkitsemistuotteista.

Lämpimät onnittelut vielä Kultakeskukselle ja Ilkka Ruoholalle ja Janne Kartanolle upeasta työstä ja hienoista juhlista. Kuntakeskus näkyy suomalaisten juhlissa ja on näkynyt jo sadan vuoden ajan.

Nyt kello jo 23.15. Kiitos tästä päivästä.

Kommentit