Mistä on hyvä johtaja tehty?

Blogi, maanantaina 17.09.2012

Mistä on hyvä johtaja tehty. Älykkyydestä. Ideointikyvystä, päättämiskyvystä, johtamisesta, organisoinnista, mutta myös uuden luomisesta ja uudistamisesta on hyvä johtaja tehty.

Tänään valitsemaan Lopelle uutta kasvatus- ja sivistystoimen johtajaa. Homma siis laajenee koskemaan nyt myös varhaiskasvatuksen ja haemmekin nyt todellista kasvatutuksen ammatilaista Lopelle jolla on näkemystä ja käsitystä siitä miten kasvunketjusta tehdään yhtenäinen ja miten laadukkaat ja hyvät peruspalvelut turvataan Lopella jatkossakin.

Itse tulen kyllä kysymään myös suhdetta kyläkouluihin. Koulujen alasajajaa en itse Lopelle halua. Vaan nimenomaan kehittäjää ja uuden luojaa.

Katsotaan mitä meille tarjoillaan. Kello nyt kohta seitsemän ja kahdeksalta sitten aloitamme kunnantalolla haastattelut. 

Kello 21.01 ja juuri Päijät-Hämeen Asikkalasta kotiin. Siellä tänään Kokoomuksen ehdokaskoulutus ja minulla oli ilo saada pitää tilaisuuden aluksi pieni katsaus poliittiseen tilanteeseen ja hieman tuleviin kuntavaaleihin. Nämä tilaisuudet todellakin mukavia ja näitä tässä nyt kierretty eri kunnissa ja alueellisestikin. Tänään tämä koulutusilta oli suunnattu kaikille Lahden seudun eri kuntien ehdokkaille ja hyvin väkeä olikin liikkeellä ja aivan uusiakin innokkaita kuntavaaliehdokkaita.

Mutta oli muuten paikkakin upea. Riihilahden Katjan ja Tuomon Iso-Naapilan tila Asikkalassa. Paikasta lisää netissä: www.iso-naappilanloma.fi ja voin kyllä suositella. Olivat laittaneet vanhan 1500-luvulta periytyvän tilan vanhan päärakennuksen upeaan kuntoon. Kaunis juhlapaikka, mutta myös upea majatalo. Samalla aluella myös lukuisia vuokramökkejä. Kannattaa siis ehdottomasti kurkata nuo nettisivut ja painaa paikka mieleen.

..

Mutta mahtuihan tänän päivään paljon muutakin. Aamusta aloitimme jo kahdeksalta uuden kasvatus- ja koulutusjohtajamme haastattelut. Kolme hakijaa tänään aamupäivällä haastattelimme ja nyt prosessi etenee tästä. Tavoitteena, että saisimme meille uuden johtajan kasvatus- ja koulutussektorille vielä tämän vuoden puolella. Näin uskon.

Haastattelujen perään sitten kunnan konsernineuvottelut ensin Vanhustentalot Oy:n kanssa ja sitten Kaartjärven Vesihuoltoyhtiön kanssa. Hieman kävimme läpi kummankin yhtiön mennyttä vuotta ja sitten tätä vuotta ja myös jo tulevaakin. Tavoitteita kummallekin ja toivotaan, että hommat myös etenevät. Vanhustentaloissa tehty nyt erittäin hyvää työtä ja asuntoja mm. remontoitu niin sisältä kuin taloja ulkoakin mm. sadevesijärjestelmien ja salaojien suhteen. Taas taloille siis lisää ikää. Myös tulevaa hieman hahmottelimme, mutta palataan siihen myöhemmin. Ikäihmisten asumisen puolella tehtävää nimittäin riittää väestömme ikääntyessä ja täytyy varmistaa, että voimme taata jatkossakin riittämiin kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja vanhuksillekin. Itse uskon, että remontin alla oleva Mäkitien kerrostalo tulee uuden hissinsä myötä myös tällä puolella palvelemaan, mutta varmaankin myös uutta rakentamista tulevaisuudessa tarvitaan.

Iltapäivällä sitten kävimme vielä vaaliasiamiehemme Sirpa Hopearuohon kanssa läpi kuntavaalien ehdokastilannetta. Huomenna pitäisi sitten listan olla valmis. Toivottavasti saadaan pieni loppukiri ja aikaan hyvä lista lokakuun lopun vaaleihin Lopellekin. 

Kommentit