Ehdokashankinnan loppukiri.

Blogi, sunnuntaina 16.09.2012

Kunnallisvaalien ehdokaslistat jätetään tulevana tiistaina ympäri Suomenmaan. Edelliskerralla kunnallisvaaleissa silloin neljän vuoden takaiseen verrattna lähes 1400 ehdokasta vähemmän. Vuonna 2008 kokonaisehdokasmäärä maassamme oli 38 509. Suurin kuntapuolue ehdokasmäärässä oli silloin Keskusta jolla oli ehdokkaita 9977. Demareilla ehdokkaita oli 7702 ja meillä 7628. Perussuomalaisilla silloin vain 1 840.

Nyt näyttää siltä, että kaikki kolme vanhaa suurta puoluetta on aikalailla tasoissa ehdokasmäärissä. Kun viime kerrallakin kokoomus nuori suurimmaksi kuntapuolueeksi lähes 2500 ehdokasta pienemmällä ehdokasmäärällä verrattuna keskustaan niin nyt luvassa onkin erittäin mielenkiintoinen tiistai. Jos kaikki kolme puoluetta on ehdokasmäärissä noin 7000-8000 välissä on ensimmäinen erä kuntavaaleissa käyty.

Kuntavaaleissa nimittäin erittäin suuri merkitys on ehdokasasettelulla. Kuntavaaleissa äänestetään varsinkin tällaisissa pienemmissä kunnissa henkilöä ja hyvällä ehdokaslistalla on todella suuri merkitys. Toisaalta jokainen ehdokas tuo yhteiseen äänipottiin lisää ääniä ja vaikuttaa lopputulokseen.

Ainakin meillä maalla on nyt ehdokashankinta ollut edelliskertoja paljon vaikeampaa. Minusta kaikilla puolueilla jos olen oikein ymmärtänyt.

Kaupungeissa toisissa myös haasteita löytää hyviä ja innokkaita kuntalaisia päättämään kotikaupungin asioista. Tänään on sitten loppukirin paikka. Eilen soittelin ehdokkaita useampaa eri kuntaa läpi. Illalla vielä myöhään Heinolaan ja päivällä Hollolaan, Hyvinkäälle jne. Tänään jatketaan. Toivottavasti vielä tänään muutaman hyvän nappaamme eri kuntiin.

Työtä.

Kello 22.34. Ei huono päivä.

Töitä tehty sopivasti. Siis tuon ehdokashankinnan ja kunnallisvaalien parissa. Yksi lehtihaastattelu yhdessä Saija Grönholmin ja Tiina Seppälän kanssa ja sitten hieman matskujakin vielä lähestyviin vaaleihin.

Mutta ehkä se paras lataus alkavaan viikko tuli visiitistä hevostalilla ja sen jälkeen kolmen tunnin reippailusta ulkona. Tänään suojaisin puulajipuistoni puut myyriltä ja jäniksiltä. Aikamoinen urakka, mutta yksi sellainen syksyn juttu aina. Ehkä vielä muutama uusikin puu tälle syksylle tulee, mutta katsotaan niitä sitten.

Nyt kuitenkin käännän lehden jo huomiseen. Huomenna ennen kahdeksaan kunnantalolle haastattelemaan hakijoita Lopen kasvatus- ja sivistystoimenjohtajaksi. Ja sitten viemme ehdokaslistamme ja illalla vielä puhumaan Hämeen Kokoomuksen ehdokaskoulutukseen. Tällä kertaa Päijät-Hämeen alueen koulutus Asikkalassa.

Mutta nyt nukkumaan.


 

Kommentit