Mira Potkosen nyrkkeilyhanskasta rusetti linnaan – Naskalin ainutlaatuisessa rusetissa on aimo annos suomalaista Sisua!

Blogi, tiistaina 04.12.2018

Ylihuomenna, kun Suomi täyttää 100 vuotta laitan Tasavallan presidentin Itsenäisyyspäivän vastaanotolle kaulaani jotain ainutlaatuista. Jyri Naskali, nahkamestari, teki minulle uniikin sinivalkoisen rusetin juhliin. Rusetti on nahkaa ja nahka itse olympiamitalisti Mira Potkosen vanhoista nyrkkeilyhanskoista. Mirahan voitti Rio De Janeirossa olympiapronssia, Suomen kisojen ainoan mitalin, vuonna 2016 ja tämän vuoden kesäkuussa hän iski historian ensimmäisenä suomalaisena naisnyrkkeilijänä Euroopan mestaruuden. EM-loppuottelussa Sofiassa taipui paras mahdollinen vastustaja eli Venäjän Anastasia Beliakova. Lisäksi Miralla on nyt jo kasassa viisi Pohjoismaiden mestaruutta ja yhdeksän Suomen mestaruutta. Voisiko siis rusetissani olla enempää suomalaista Sisua!

Itsekin entinen nyrkkeilijä Jyri Naskali siis valmistaa vanhoista nyrkkeilyhanskoista rusetteja. Minulle siis Putkosen :). Rusetilla haluan osaltani osoittaa kunnioitusta suomalaisia urheilijoita ja tämän päivän sankareita kohtaan, mutta myös tukea suomalaista pienyrittäjyyttä ja ekologisia arvoja. Meidän miesten on tuon frakin kanssa muuten niin kovin vaikea tätä tehdä. Tämän rusetin mallin nimi on Usko. Malli on itseasiassa hauska kääntömalli eli minunkin rusetissa mukana Suomenlipun värit – Sininen ja valkoinen. Pyöräytän illalla jossain vaiheessa linnassa sen ympäri. Katsokaapa huomaatteko.

Usko rusetti edustaa rohkeutta, suomalaista sisua ja unelmien toteutumista. Naskalin rusetit ovat ainutlaatuisia niin kuin meistä jokainen ja myös tyylikkään miehekkäitä ja karskejakin.

Huomenna illalla aloitamme jo itsenäisyyden juhlinnan kun Vanajanlinnassa on perinteinen aattoillan vastaanotto. Niin ja olen luvannut pitää myös juhlapuheen kotikuntani itsenäisyyspäivän juhlassa ja sitten Potkonen kaulaan ja Linnaan!

Nyt vielä tiukkaa työpäivää vääntämään. Ehkä tässäkin auttaa se Sisu 🙂

Kello 23.20 ja viimeinen ohje huomiselle eteenpäin ja nyt kaikki julkistamista vaille valmista valtion talousarvion kanssa. Huomenna tulee julkiseksi iltapäivällä. Malttakaa siis odottaa.

Tämän kanssa tänään siis mentiin kellonympäri ja välissä vielä muutamat kokoukset ja vielä sitten yhden pidemmän videon nauhoitukset. Se julkiseksi alkuvuodesta.

Nyt kiitän tästä päivästä ja käännän sivun huomiseen.

Kommentit