Minun taiteilijani – Netta Tiitinen.

Blogi, perjantaina 11.07.2014

Törmäsin joitain vuosia sitten Habitare-messuilla upeaan osastoon. Nuori taitelija Netta Tiitinen oli esittelemässä taidettaan ja hänen jälkensä tai tulkintansa teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Muistan myös sen kun muutaman sanan taiteilijan kanssa sain vaihtaa. Hän oli persoona – upea persoona. Myöhemmin otin Tiitiseen yhteyttä ja kerroin ideani. Halusin taideteoksen missä on pysyvää ja jotain mystistä. Idea oli se, että lapseni ja minä leikkisimme samassa paikassa ja samanikäisinä yksivuotiaina. Siis olisimme samassa paikassa leikkimässä – paikka olisi pysyvä – ja me muuttuisimme ja kasvaisimme. Ystävystyimme Netan kanssa ja hän innostui ideastani. Lopulta syntyi Isä ja Pojat -teot Pekkalan mökille ja myös toinen hieman erilainen rinnakkaisteos vanhemmilleni.

Netan tapa pysäyttää hetki kuvaan on ainutlaatuinen. Hän vangitsee tilanteen kankaalle ja pysäyttää hetken, mutta saa sen katseessa elämään. Tässäkin suuressa taideteoksessa on paljon sellaista mitä en ole vielä huomannut. Joka päivä huomaan jotain uutta. Joka päivä taulu yllättää Isän. 

33-vuotias Netta Tiitinen valittiin viime kesänä Salmelan Kesän Yleisönsuosikiksi. Hänen työnsä myydään näyttelyissä aina jo avajaisissa ja tilaustöissä on pitkät jonot. Netta on noussut hetkessä yhdeksi maamme mielenkiintoisimmaksi ja puhutuimmaksi nuoreksi taiteilijaksi. 

Taidekeskus Salmela, Mäntyharjulla pääsette näkemään Netan töitä vielä elokuun 10. päivään asti ja sitten 11.-14.9. ArtHelsingissä, Helsingin Messukeskuksessa. Ja jos ette malta odottaa niin kurkatkaapa täältä: Taiteilija Netta Tiitinen.

Taidan ihastella lomapäivän tänään tätä upeaa Nettaani Pekkalan mökkimme seinällä. Ihastun tänäänkin.


Kommentit