Ministerin marsut.

Blogi, perjantaina 21.12.2012

Tänään eduskunnassa syyskausi päätökseen. Viimeiset äänestykset läpi eikä eduskunta enää tehnyt ensi vuoden budjettiin muutoksia. Vain nuo hallituspuolueiden eduskuntaryhmien lisäämät 50 miljoonaa hyväksyttiin ja näin valmiiksi ensi vuoden rahankäyttö. Sen muutaman sata äänestystä homma vielä tänään vaati ja sitten keltainen kirja oli valmis.

Eduskunnasta sainkin sitten mukavaa matkaseuraa Lopelle. Ministeri Stubbin marsut ovat loppilaisia tai nykyään siis vapaa-ajanloppilaisia ja tänään kaverukset matkasivat kanssani Lopelle joululoman viettoon. Tai siis siksi, että Stubbin perhe saisi talviloman. Aikoimisia kavereita olivatkin kun Helsingistä jouluruuhkan seassa Lopen Läyliäisiin ajelimme. Varmaan Aamupostin pari toimittajaa tekee tästä taas jonkun tosi ”fiksun ja hauskan” siis oikeasti loukkaavan ja tökerön jutun Heltan Alta -palstalleen. Jään odottamaan hymyillen.

Mutta päivän kaunein hetki koettiin aamulla kun Sibeliuslukion kamarikuoro toi perinteisen joulutervehdyksensä eduskuntaan. Jos oikein laskin niin 18 kerta Valtiosalissa kuultiin eduskunnan joulun alla Sibeliuslukion kuorolaisia ja aina yhtä tunnelmallinen ja kaunis tilaisuus. Ja jotenkin vain se ihana Ketun Joululaulu tuo minulle joulun ja se hetki kun kuorolaulaa hetkestä kun ”Jouluna Jumala syntyi. Paras poika pakkasella…” Kiitos kuorolaisille – toitte joulun minun sydämeeni ja mieleeni.

Ja toinen kaunis hetki illalla kotona kun perheen kanssa kannoimme kuusen ”tupaan”. Ihana tuoksu ja nyt jo koristeet ja valot ja se tähti loistavat.

Niin ja varmasti tunnelmainen on iltammekin kun saamme kokoontua Eräsavuun julistamaan joulurauhan myös metsän eläimille. Tervetuloa kello 19 mukaan. 

…..

X Metsäkirkko keräsi hienosti väkeä pimeän ja lumisen metsän keskelle. Lopen Launosten Eräsavun lähimetsään rakennettu metsäkirkko oli jälleen siis paikkana kun paikalliset metsämiehet julistivat metsäneläimille joulurauhan aina joulunpyhien yli asti. Kukaan metsästäjä ei tätä joulun rauhaa jahdeillaan saa rikkoa. 

Kaunis kappalainen Ilkka Juotteen vetämä hartaus keräsi tulien ja metsän keskelle tavanomaisen paljon väkeä ja niin metsästäjiä, perheitä kuin ihan vain hartauteen muuten kauempaakin tulleita. Matti Ahtiaisen pasuuna avasi tilaisuuden ja kutsui sanomaa kuulemaan väen niin meidät kuin metsänkin. Lopen Riistanhoitoyhdistyksen varapuheenjohtaja Pekka Stenbacka kertoi jahtivuoden tapahtumista ja Uolevi Nurmi nosti tunnelman tähtikattoon lukemalla perinteikkään Lopen metsien joulurauhan julistuksen. Kipunoivan nuotion ja muiden tulien keskellä metsäalttari oli todellakin rauhoittava paikka ja kaunis näky. Ja itselläni oli kunnia saada olla mukana nyt myös metsästäjien kuorossa ja esitimme mukana olleille ja metsän eläimille Ilkka Juotteen kauniin uuden laulun Hiljainen sävel soi. 

Ilta päättyi pitkään kulkueeseen joka johdatti pois metsästä riistamakkaran ääreen. Mutta nyt metsänkin eläimillä on joulun rauha.

Kiitos vielä Kormu Launosten Eräveikoille tilaisuuden järjestelyistä ja Lopen Seurakunnalle ja Riistanhoitoyhdistykselle kauniista perinteestä. 

Nyt kotona soi jo joululaulut ja kuusi on kaunis. Sydämeni joulun teet.

Kommentit