Onneks ei eletty kuin viimeistä päivää.

Blogi, lauantaina 22.12.2012

Ei sitä maailmanloppua sitten tullutkaan. Oliko tämä nyt sitten se ihan kaikista huonoin vai paras maailmanloppu. Niin sitä voi sitten kaikki pohtia. Uusia deadlineja tulee varmasti pian.

Mutta itse otin varman päälle enkä elänyt eilistä kuin viimeistä päivää. Ja otin vielä riskinkin ja laitoin juuri ennen puoltayötä kinkunkin uuniin. Sinne se olisi jäänyt jos Mayojen ennustukset olisivat toteutuneet ja vielä raakana. No ei jäänyt. Upea luomukinkku ja 100% suomalainen ja lisäaineeton paistui Tuomaanyön ja aamulla aamupalapöydässä saimme ensimmäiset lämpimäiset jo maistella. 

Minulle tuossa ruoassa ykkösehto on aina suomalaisuus. Valinnoilla voimme vaikuttaa paljon. Ja olen varma, että kun itse kukin hieman katsomme mitä kaupasta matkaan ostamme niin voimme myös vaikuttaa vahvasti ruokamme laatuun, puhtauteen ja makuunkin. Jatkan ensi vuonna samalla linjalla ja olen varma, että vuoden päästä jälleen tilanne on parempi. Suomalainen ruoka kasvatetaan ja tehdään suomalaisille ja me itse päätämme valinnoillamme mitä meille myydään ja mitä meillä tehdään. Aina ei pelkän euron tai usein senttien pidä olla se mittari vaan hyvän suomalaisen ruoan. Ruoan jonka tekevät suomalaiset.

Tänään kaunis talvipäivä täällä Lopella. Joulupukki vielä tarvitsee hieman apua vaikka se tärkein lahja onkin tuo aika ja yhdessä olo. Mutta tottakai lapset aina pikkupakettejakin tarvitsevat.

Mukava päivä takana. Muutama ihan pieni paketti vielä tänään hankittiin Joulupukin avuksi ja sitten vain perheen ja ystävien kanssa. Meillä tapana kutsua kummilapset perheineen näin joulun aluspäivinä kuusen juurelle ja tänään kotimme olikin täynnä meille rakkaita ihmisiä. Ihanat kummilapset Venla, Elisa ja Oliver perheineen ja hyviä ystäviäkin lisäksi. Ja ihana myös, että Riitta-mamma ehti piipahtamaan. Kyllä se joulu vaan on sellaista lasten ja meidän lastenmielisten juhlaa.

Nyt vielä hieman luomukinkkua ruisleivän päällä ja laitan pitkälleen. Elämän parhaita hetkiä tällaiset.

 

Kommentit