Ministeri Anne-Mari Virolaisen kanssa Hämeessä – Yrittäjien ja OAJ:n eduskuntavaalikampanjat liikkeellä

Blogi, tiistaina 12.03.2019

Eduskunnassa loppukiri käynnissä ja viimeisiä äänestyksiä nyt päivittäin tuonne ensi viikon tiistaille asti. Talo alkaa pikkuhiljaa hiljentyä ja karavaanit siirtyä vaalikentille. Tänäänkin omaan päivään mahtui eduskunnan työpäivän jälkeen sitten kampanjakiertuetta yhdessä ulkomaankauppaministeri Anne-Mari Virolaisen kanssa Hämeessä ja sitten vielä Suomen Yrittäjien ja Hämeen Yrittäjien sekä OAJ Hämeen vaalitilaisuudet.

Tällaisia yrityksiä Suomi tarvitsee lisää. Vahvaa vientiä, kasvua ja työllistämistä. TransFarm tekee upeaa työtä. Ja taitaa muuten olla ainoa suomalaisyritys jolla on hallussaan 1/3 koko maailman markkinaosuudesta. Vientiin siis yli 99% tuotannosta ja yli 1000 sopimusviljelijää ja yli 17 000 hehtaaria kuminalla.

Anne-Marin kanssa aloitimme aikanaan yhtäaikaa eduskunnassa muutaman päivän päästä tasan 12 vuotta sitten. Monia mukavia muistoja matkan varrelta ja yhteistyö ollut saumatonta ja tuloksekasta. Anne-Mari oli myös isossa roolissa kun Kokoomusta ryhdyimme uudistamaan ja myös ohjelmatyössä ja muussa hänen panoksensa ollut aina suuri. Nyt erinomaisen hyvää ja myös tuloksekasta työtä ulkomaankauppaministerinä. Kauppa on elpynyt ja virinnyt hyvin ja kasvun ja työllisyyden vahvistuessa maahamme on syntynyt yli 140 000 työpaikkaa tällä vaalikaudella. Myös uusia kansainvälistymistarinoita on syntynyt ja veto on ollut hyvää.

Anne-Marin kierroksen ja myös Transfarmin yritysvierailun jälkeen sitten tänään minulla oli ohjelmassa myös Yrittäjien eduskuntavaalikierrosta. Oma yritykseni pian myös 20-vuotias ja aikanaan hetken se oli myös päätoimeentuloni. Kokemusta on siis myös täysipäiväisestä yrittäjyydestä ja edelleen osa-aikaisesta yrittäjyydestä. Nyt täytyy huolehtia, että yrittäjyys kantaa myös maatamme jatkossakin. Uudet työpaikat ja myös ne kansainvälistyvät yrittäjätarinat syntyvät näissä pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Niiden kasvua ja menestymistä on tarpeen tukea ja avittaa. Yhtenä isona on paikallisen sopimisen mahdollistaminen niin, että työntekijät voisivat itse sopia pienistä muutoksista omassa työssään yhdessä työnantajan ja yrittäjien kanssa. Luottamus täällä on kasvanut hyvin ja meidänkin on syytä luottaa suomalaisiin työntekijöihin. Toisena pitäisi nyt olla rohkeutta nostaa alv:n alarajaa ja lisätä myös työelämän tasa-arvoa. Uskon, että näistä löytyy ne mitä yrittäjyytemme eniten nyt tarvitsee ja kaipaa.

Ministeri Anne-Mari Virolaisen kanssa kahvilla Turengin vaalikahvilalla. Ehdimme paikalle ajoissa ja saimme juoda kahvit ihan rauhassa ennen tilaisuuden alkua.

Illalla vielä sitten Hämeenlinnassa Hämeen  OAJ:n iltatilaisuus. Onnistunut oman ammattiyhdistykseni ilta ja arvostan isosti, että OAJ ei ole lähteny SAK ja muiden tapaan minkään puolueen vaalivankkureita vetämään vaan keskittyvät ennen muuta oman tärkeän tehtävänsä hoitamiseen. Liityin aikanaan itse ensin opettajaksi opiskelevien järjestöön ja sitä kautta OAJ:n jäseneksi. Olen pitänyt jäsenyyteni tänne asti mukana ja halunnut olla myös näin tukemassa opetusalan ammattilaisten tavoitteita ja toimia koulutuksen saralla. Allekirjoitan tänäänkin OAJ:n tavoitteet. Oikeastaan ainut mistä olen eri mieltä on toisenasteen koulupakko. Itse en usko, että ammattikoulujen ongelmat ratkeaisivat pakolla vaan minusta ratkaisu pitää etsiä riittävistä resursseista ja opiskelijoiden riittävästä ja monipuolisesta tuesta. Hahmottelen hieman tämä sivistyksen pelikenttää loppuviikosta sunnuntain Hämeen Sanomissa.

Huomenna sitten Talvisodan päättymisen juhlapäivä. Sen kunniaksi pidän Ulko- ja turvallisuuspolitiikan iltakoulun Panssarimuseolla. Siellä puhumassa Ilkka Kanerva ja terrorismin tutkija Antti Paronen. Seminaari alkaa olla aikalailla täynnä, mutta pari ylimääräistä paikkaa vielä on ja niitä voi nopeimmat kysellä minulta tai varata minulta sähköpostilla. Huomenna myös Iken kanssa pidämme kahvitilaisuuden Riihimäen Laurellilla. Toivottavasti sinnekin väkeä ehtii paikalle. Sivistyksen, osaamisen ja työllisyyden ja yrittäjyyden lisäksi myös turvallisuus tulee olemaan vaalien kärkiteemoja.

Kommentit