”Kun uskoon unelmiin ja tekee työtä” – Entinen oppilaani Mikke Neuvonen lahjoitti platinalevyn Kirkonkylän Koululle

Blogi, maanantaina 11.03.2019

Muistan syksyn 1999, kun nuorena juuri valmistuneena opettajana aloitin työni Lopen koulukeskuksessa. Lapsuuden kaverini Marjo Friman tuli avustajakseni ja luokkaan vauhdikas ja erityinen ryhmä oppilaita. Mikke Neuvonen oli yksi heistä. Aivan mahtava nuori nelosluokkalainen ja vauhtia riitti. Meillä synkkasi heti ja koulunkäynti sai Mikelläkin uutta tuulta.

Tänään Mikke on yksi maamme eturivin musiikintekijöistä. Hänen musiikkinsa soi monen artistin levyillä ja uutta musiikkia on tulossa tänäkin keväänä monelle tähdelle. Mikke otti talvella minuun yhteyttä ja sanoi, että haluaisi minulle entisenä maikkanaan ja entiselle koululleen lahjoittaa yli 12 miljoonaa soittoa saaneen Nössö-biisin Platinalevyn.

Koko koulunväki oli paikalla koulun aulassa ja hieman Miken kanssa kerroimme tuosta yhteisestä kouluvuodestamme, mutta myös siitä miten pitää omiin haaveisiin uskoa ja tehdä niiden eteen töitä. Pitää unelmoida ja tehdä työtä niiden saavuttamiseksi.

Kiitos vielä Kirkonkylän koulun väelle ja rehtori Erika Kauppi-Nykäselle ja superiso kiitos Mikelle!

….

Koululta ajoin sitten eduskuntaan ja siellä viimeisiä täysistuntoja nyt tämän vaalikauden osalta. Päätimme myös yksimielisesti tänään tiedustelulakien voimaan tulosta ja myös nipusta muita lakeja.

Huoli eduskunnassa on koko ajan kasvava siitä mitä tämä vt. pääministeri Juha Sipilän eropäätös lopulta tarkoittaa. Nyt näyttää siltä, että tiedustelulakien toimeenpanon kannalta välttämätön tiedusteluvaltuutettu tai hänen nimeäminen jää aikaisintaan alkukesään kun uusi hallitus saadaan.

Huolta aiheuttaa myös uuden Puolustusvoimien komentajan esittely Tasavallan presidentin päätettäväksi ja onhan siellä muitakin nimityksiä vielä jonossa. Asetuksia on myös kesken iso nippu ja myös eduskunnassa kesken monta lakia. Nähtäväksi jää menevätkö ne läpi tai jääkö esimerkiksi niistä osa seuraavan hallituksen puntaroitavaksi.

Oman huolensa aiheuttaa mahdollisesti Suomeen pyrkivät ISIS-terroristit ja se pystymmekö estämään heidän paluun Suomeen. Tässä todennäköisesti oltaisiin tarvittu toimintakykyistä hallitusta ja poliittisia päätöksiä. Mitä tapahtuu Iso-Britannian mahdollisen brexitin kanssa? Ja onhan tässä monta muutakin mitä saattaa vielä pöydälle tulla ja päätöksiä pitäisi pystyä tekemään. Tässä ei nyt vaan ole oikein pohdittu mitä kaikkea tällainen ero juuri ennen vaaleja tarkoittaa. Olen tästä enemmän kuin huolissani ja ymmällään.

Tänään illalla vielä Lopen kunnanhallituksen kokous. Tänään aika lyhyt kokous ja päätökseen mm. isoja asioita. Kunnanhallitus päätti ostaa bussivuorot Loppi KK:n Läyliäinen – Klaukkala – Helsinki välille. Korsisaari saa liikenteen käyntiin nopealla aikataululla ja näin mm. Nurmijärvellä lukiota ja ammattikoulua käyvät ja myös työssä käyvät pääsevät jälleen kyytiin. Bussit kuuluvat teille!

Tiina Seppälä teki kokouksessa myös esityksen siitä, että Länsi-Lopen koulu säilyisi myös ensi lukuvuonna kolmiopettajaisena ja toisena esityksenä, että kyläkoulujen virat niiltä osin kun opettajatarve on pysyvä niin ne täytetää vakinaisesti. Vakinaisiin virkoihin saadaan paremmin päteviä ja myös siis pysyvämpiä opettajia. Päätöksen tekee mahdollisimman pian kunnanhallitus tästäkin. Tänään siis esitys.

Itse uskon, että nyt meidän kannattaa Lopellakin panostaa ennen muuta koulutukseen ja lapsiperheisiin. Otinkin tänään kaksi aika kovaa panostusta ja esitystä esille ja palaan niihin jos ja kun ne etenevät. Nyt pitää uskaltaa panostaa ja katsoa tulevaisuuteen.

Huomenna eduskunnassa jatketaan ja päivä jatkuu sitten yhdessä vt. ulkomaankauppaministeri Anne-Mari Virolaisen kanssa Hämeessä ja kierrokselle mahtuu myös Suomen ja Hämeen Yrittäjien kiertuetta ja myös Hämeen OAJ:n tilaisuus.

Kommentit