Ministeri Anne-Mari Virolainen vierailulla Sakolla ja Joutsen Finlandilla – Suomi tulee menestymään vain työllä

Blogi, keskiviikkona 31.10.2018

Tänään ulkomaankauppaministeri Anne-Mari Virolainen teki työvierailun Riihimäelle. Oli hieno saada olla isäntänä vierailulla ja myös hieman päästä nostamaan ajankohtaisia aiheitamme esille. Ensin äärimmäisen mielenkiintoinen vierailu Sakolle. Esillä yritykselle elintärkeät vientiluvat ja myös yritysten ajankohtaiset asiat laajemminkin. Uutta kehitellään koko ajan ja yritys elää vahvasti ajassa niin metsästys kuin viranomaisaseidenkin parissa. Sakolaista huippulaatua ja pian jo 100-vuotista maailman korkeinta osaamista. Yli 100 000 asetta tehdään jälleen tänä vuonna ja myös 100 miljoonan liikevaihtokin rikkoutumassa nyt. Raimo Karjalaisen johdossa italialaisomistuksessa nykyisin oleva Beretta-perheen Sako on tahkonnut ennätyksiä ennätysten perään ja niin käynee jälleen tänäkin vuonna ja se tarkoittaa koko ajan lisää työtä tänne Hämeeseen ja Riihimäen seudulle.

Toisena kohteenamme oli Joutsen Finland ja Eero ja Matias Kotkasaari kertoivat perheyritysten ajankohtaiset kuulumiset. Kun kyse oli ulkomaankauppaministerin työvierailusta niin esillä täälläkin laajasti kauppa ja ulkomaanvienti. Myös Joutsenella on pitkät perinteet ja korkea laatu ja vastuullisuus ovat siivittäneet tämänkin yrityksen hyvään kasvuun ja menestykseen. Kaksi hyvää esimerkkiä siitä, että vain korkealla laadulla pärjäämme maailmanlaajuisessa kisassa. Laadulla ja ajassaelämisellä Joutsen Finland on pärjännyt hyvin ja olen varma, että pärjää jatkossakin.

Joutsenelta Anne-Mari osti myös ex-tempore itselleen toppatakin. Kuulemma vaalikentillä nähdään. Hienoa esimerkkiä ministeriltä miten suomalaisia tuotteita ostetaan ja käytetään.

Illansuussa Riihimäen Yrittäjät järjestivät vielä kanssani ja Riihimäen Kokoomusnuorten kanssa avoimen kahvitilaisuuden Laurellilla ministerin kanssa. Hyvää keskustelua sielläkin kaupasta, taloudesta, yrittäjyydestä ja suomalaisesta työstä. Ja paikkakin Laurellin Riihimäen kahvila mitä parhainta pitkäaikaista perheyrittäjyyttä Hämeessä Hämeenlinnassa ja nyt jo useamman vuoden myös Riihimäellä. Antoisa ja hyvä yrittäjätapaaminen ja samalla toinen hyvä ilta yrittäjyyskiertuettamme ajatellen. Eli ylös arjen yrittäjyyden ideoita ja tuntemuksia ja niitä sitten eteenpäin osaa vielä toivottavasti tälläkin vaalikaudella ja lisää sitten ensi kaudella. Esillä tänäänkin paikallinen sopiminen, työllistämisen kustannukset, riskit ja mahdollisuudet, osaavan työvoiman saatavuus ja yritysverotuskin. Isoja asioita kaikki ja samat teemat aikalailla nyt näissä esillä koko ajan.

Hieno idea tuli illan nuorimmalta osallistujalta nuorisovaltuutettu ja ysiluokkalaiselta Sofia Pihlgreniltä. Hänen ideastaan ryhdytään Riihimäelle nyt ideoimaan nuorten yrittäjien treffejä. Ajatus, että mukaan saataisiin nimenomaan erittäin nuoria yrittäjiä – lukiolaisia ja amislaisia ja muita. Hieno idea Sofialta ja me otimme heti asiasta koppia yhdessä Yritysvoimalan ja kaupungin kanssa.

Aamulla kävimme nuorisotiimini Lilli Lindblomin kanssa otattamassa minulle vielä ehdokaskuvat Lahdessa. Vielä ei pitkään aikaan tosin ole aikaa eduskuntavaalikampanjalle ja olen ajatellut, että ainakin helmikuun loppuun täytyy vääntää ja keskittyä tiiviisti vielä tämän kauden töiden pariin. Sitten keväällä teemme kampanjaa ja kierretään sitten Hämettäkin lisää ja silloin eduskuntavaalikampanjan nimissä. Illalla Laurellilla tätäkin jo vähän tiimiläisten kanssa valmistelimme ja ideoimme. Tulossa Timon Kahvilat ainakin Riihimäelle ja Lopelle ja katsotaan mitä uutta keksimme myös Hämeenlinnaan, Forssaan ja Lahteenkin. Sellaistakin tulossa. Ja hei jos sinäkin haluat mukaan tekemään kampanjaa ja toimimaan mukana Hämeen tiimissämme niin ei muuta kuin viestiä tulemaan. Yhdessä teemme parhaan tuloksen. Mutta hyvä tiimi-ilta ja nyt kello jo kohta kymmenen ja aika kiittää tästä hienosta päivästä.

Kommentit