Kokoomuksen Virolainen ja Heinonen Riihimäen Yrittäjien kahvilla – ”Sofian idea nuorten yrittäjien illoista pitää toteuttaa”

Blogi, torstaina 01.11.2018

Ulkomaankauppaministeri Anne-Mari Virolainen osallistui Riihimäen Yrittäjien yrittäjäkahveille kollegansa Timo Heinosen kutsumana. Riihimäen Yrittäjien Tiina Latikan avaamassa tilaisuudessa keskusteluun nousi laajasti yrittäjyyden ajankohtaiset aiheet. Ministeri Virolainen korosti päätöksenteon ennustettavuutta ja toimintakentän pysyvyyttä.

-On tärkeä, että te yrittäjät tiedätte mitä verotuksessa tapahtuu ja muussakin lainsäädännössä mikä koskettaa yrittäjyyttä, totesi Anne-Mari Virolainen Riihimäen yrittäjille ja muilla paikalla olleille.

Kansanedustaja Timo Heinonen, joka itsekin toimii osa-aikaisena yrittäjänä jatkoi, että lähtökohtana pitää olla lupa ja mahdollisuus tehdä.

-Kaikkien päätösten vaikutus yrittäjyyteen, työhön ja työllistämiseen, pitäisi aina erikseen arvioida ennen kuin tehdään mitään. Hyvä perusperiaate on säädellä mahdollisimman vähän ja antaa mieluumminkin lupa tehdä, totesi Heinonen.

Virolainen ja Heinonen muistuttivat molemmat paikallisen sopimisen tarpeellisuudesta ja lupasivat sitä osaltaan olla edistämässä. Myös työnverotuksen keventäminen jatkossakin sai kannatusta.

Nuori Sofia Pihlgren haluaisi nuorille yrittäjille lisää tukea 

Keskusteluosuudessa mm. nuorisovaltuustossa vaikuttava yhdeksäsluokkalainen Sofia Pihlgren nosti esille erittäin nuoret yrittäjät. Yhä useampi nuori perustaan jo lukiossa tai ammattikoulussa ensimmäisen yrityksensä. Pihlgren ehdotti, että nuoria yrittäjiä pitäisi kutsua yhteen verkostoitumaan ja saamaan myös tukea.

-Sofian esitys otettiin vastaan kiinnostuksella. Yritysvoimalan Erkki Taskinen jäi pohtimaan tällaista iltaa mihin kutsuttaisiin nimenomaan erittäin nuoria yrittäjiä. Minusta idea on erinomainen ja lupasin itse tulla mukaan myös auttamaan, kertoi Timo Heinonen illan jälkeen.

Yrittäjäkahveilta kerättiin myös muita yrittäjien ideoita ja ajatuksia osaksi Kokoomuksen Yrittäjyyskiertueen antia. Näistä kootaan aikanaan uusi Yrittäjyyspoliittinenohjelma.

Samana päivänä ulkomaankauppaministeri Anne-Mari Virolainen vieraili kansanedustaja Timo Heinosen kanssa Sakolla ja Joutsen Finlandilla.

 

 

Kommentit