Millainen paikka asua ja elää on Loppi 2030?

Blogi, maanantaina 07.04.2014

Tänään suuntasin aamusta jo ennen kukonlaulua Tuusulaan. Tuusulassa Onnelassa pidämme tämän vuoden perinteisen valtuuston strategiaseminaarin ja nyt aiheitan strategian vuosipäivitys ja toimialakohtaisten strategioiden työstäminen. Päivä menee työryhmissä käyden läpi kotikuntaa eri näkökulmista eli mitä Loppi tarjoaa lapsille ja lapsiperheille, mitä aikuisille, mitä ikäihmisille ja miten Loppi olisi vetovoimainen työ yrityksille. Ja katse niin kuin strategiassa pitääkin reilusti tulevaisuudessa eli nyt vuodessa 2030.

Itse olen vakuuttunut, että Loppi kasvaa sinne asti hyvää vauhtia ja menestyykin tässä mielessä hyvin. Isoin kysymysmerkki on se miten voimme taata hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut silloinkin. Mutta onneksi siihen antaa vastauksia nyt myös valtakunnallinen sote-ratkaisu. Yksin meidän hartiat eivät riitä eikä edes Riihimäen seudunkaan hartia riitä vaan pitää hallintoa tehostaa ja myös palveluita. Tärkeintä se, että palveluita ja apua saa silloin kun niitä tarvitsee.

Nyt lounastauko ja kohta jatkamme seuraavissa ryhmissä. Menisikö se Lopen laulun sanoin: Meille kultainen on tämä Loppi…

Kommentit