Miksi SDP:n Jorma Hassinen ei kysynyt SDP:n Tarja Filatovilta?

Kynästä, maanantaina 19.04.2021

SDP:n kuntavaaliehdokas Jorma Hassinen kirjoitti Hämeen Sanomissa (19.4.2021) Hämeen maakuntahallituksen asioista. Valitettavan huonosti demariryhmässä tiedetään omien SDP:n luottamushenkilöiden tehtävistä. Hassinen näytti sivuuttaneen kokonaan sen tosiasian, että Hämeen maakuntahallituksen puheenjohtajana toimii hänen puoluetoverinsa Tarja Filatov (sd.). Kysyä pitääkin, että miksi Jorma Hassinen ei kysynyt asiasta suoraan maakuntahallituksen puheenjohtaja Tarja Filatovilta?

Tällaiset maakuntajohtajan työasiat kuuluvat nimenomaan maakuntahallitukselle. Maakuntahallituksen puheenjohtajana Filatov on myös maakuntajohtajan esimies ja neuvottelee työn ehdoista.

Mitä tulee Hassisen esille nostamiin lähihoitajien palkankorotuksiin ja siihen, että hoitajien lomia perutaan ja sanotaan, että ”pitää olla valmiudessa jatkuvasti”. Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksella olisi mahdollisuus halutessaan toteuttaa tämä hoitajien ja muidenkin esittämä koronakorvaus. Tällaista halua, ei SDP-johtoisella hallituksella ole kuitenkaan ollut. Voisitteko Jorma Hassinen ottaa tämän asian esille siis oman puolueen pöydissä ja SDP:n ministereiden kesken?

Lopputulemana voisi kuntavaaliehdokas Jorma Hassiselle todeta, että näissäkin asioissa vastaus olisi löytynyt katsomalla demareiden omaan peiliin.

Timo Heinonen
Sari Rautio

Kommentit