Miksi maalaisjärki tapetaan Suomesta?

Blogi, torstaina 22.08.2013

Liiallinen sääntely ja lakien sorvailu. EU:n painostus. Ja oikeuskanslerin toiminta. Ne tukahduttavat tästä maasta maalaisjärjen.

Tuorein esimerkki tuli apulaisoikeuskanslerilta, joka päätöksellään kielsi kouluja puuttumasta energiajuomien juomiseen koulussa. Energiajuomia ei siis saa kieltää tai ottaa pois pieniltäkään koululaisilta. Energiajuomakieltokin on siis laiton. Eikä tämän jälkeen myöskään karkkien tai minkään muunkaan syötävän tai juotavan tuomista voida enää kouluissa kieltää. Jos kouluruoka ei kelpaa voi siis mukanaa tuoda pizzaa ja hampurilaisia ja tietenkin maidon sijaan coca-colalla.

Uskomattomaksi tilanteen tekee vielä se, että Oikeusministeriön tuore lakiesitys koulujen työrauhan turvaamiseksi ei tuo asiaan muutosta eikä OM:n mukaan opettaja saa edes takavarikoida alkoholijuomiakaan koululaisilta. Tämä kaikki on sukua sille ajattelulle ja päätökselle jolla kouluja jo kiellettiin puuttumasta kännykkäkiusaamiseen. Kännykät kun eivät ole lain mukaan vaarallisia esineitä eikä koulujen järjestyssäännöt saa mennä nyky tulkinnan mukaan lain yli. Nyt tähän on puuttuttava. Ei maatamme voida viedä siihen suuntaan, että kaikki pitää joko lailla kieltää tai sallia. Ei lakikirjan pidä olla ohjekirja elämään ainakaan sen ihan tavallisen arjen osalta.

Vai pitäisikö säätää laki, että maalaisjärjen käyttökin on tässä maassa sallittua? Vähintään pitää tehdä se, että nyt kouluille annetaan oikeus järjestyssäännöillä ohjata myös oman koulun arkea.

Matka jatkuu.

Nyt Lappeenrannasta kohti Mikkeliä ja Kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokous jatkuu…

Kello 20.10 ja juuri Mikkelistä Lahden ja Riihimäen kautta kotiin. Kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokous siis takana.

Yhteistyö ja arvostus.

Kokouksen tärkein anti oli vahvan yhteistyön viesti. Ryhmämme yhteishenki oli koko paripäiväisen kokouksen ajan silminpistävän hyvä. Jos keväällä hieman vaikeudet hermoa kiristivät niin nyt taas joukossa se sama yhtenäisen ja yhden joukkueen voima. Ja hauska oli nähdä myös ministerimme täynnä tarmoa kesän jälkeen ja heidän ministeriryhmän kokouksen hyvä tekemisen henki ja virta tarttui koko ryhmäämme.

Pidin erittäin arvokkaana sitä, että meidän kesäkokous ei keskittynyt toisten arvostelemiseen ja haukkumiseen. Puheissa ei haukuttu muita puolueita tai muiden ministereitä. Mieluumminkin kiiteltiin ja annettiin tehdystä työstä kiitosta. Ero oli silmiinpistävä myös sosiaalisessa mediassa niin twitterissä kuin Facebookissakin, niiden viesteissä ja mediassakin hetki sitten olleen toisen ryhmän kokoukseen. Tästä olen enemmän kuin tyytyväinen. Ei tätä maata repimällä ja hajottamalla rakenneta vaan yhdessä se on tehty aina ja niin se täytyy tehdä nytkin.

Sama hyvä henki jatkui myös yhteisessä Kuuntelu-tilaisuudessamme keskustan eduskuntaryhmän kanssa. Puheenjohtajiemme kohtaaminen Mikkelin torilla oli hieno. Kaksi osaavaa ja toisia arvostavaa herrasmiestä keskustelussa. Ja valtaosasta asioita olivat keskustan Juha Sipilä ja meidän Jyrki Katainen hyvinkin samaa mieltä ja hieno loppu keskustelulle oli Kataisen ehdotus lyödä kättäpäälle myös sille, että jatkossa ei toisten tekemiä avauksia ja ehdotuksia heti alas ammuta ja haukuta vaan otetaan pohdintaan ja keskusteluun. Sipilä tarttui Kataisen yhteistyön käteen ja jotain hyvää vanhaa yhteistyön henkeä siinä oli taas aistittavissa. 

Aamupäivällä ryhmämme sai vieraakseen myös keskustalaisen, Euroopan komission varapuheenjohtajan Olli Rehnin. Tilaisuus oli suljettu yleisöltä ja medialta. En siis sen antiin sen syvemmin täälläkään mene. Mutta osaava ja aikaansaapa on myös tämä keskustalainen ja tehnyt arvokasta työtä Euroopassa talousasioiden kuntoon saamiseksi. Hyvinkin samanlaisia ajatuksia kuin meillä ja toivottavasti päätöksiä nyt saadaan aikaan niin meillä Suomessa kuin muuallakin Euroopassa.

Niin ja vielä päivääni mahtui myös yritysvierailu Tehometille Kangasniemelle. Pohjoismaiden suurin valaisinpylväiden ja mastorakenteiden valmistaja. Hienoa visiitti ja oli jälleen kerran mukava nähdä suomalaista osaamista jota arvostetaan ympäri maailman ja juurikin osaamisella tämä yritys on menestyksensä tehnyt. Työntekijöitä yritys ehkä eniten tässä tilanteessa kaipasi ja ennen muuta nuoria ja osaavia. Hyvä merkki siis sekin taloustilanteesta ja käänteestä parempaan.

Mutta nyt aikalailla ventti olo. Kellon ympäri siis mentiin tänäänkin. Hienoja kohtaamisia toreilla ja kahvipöydissä ja mainioita keskusteluja niin ministereidemme kuin kollegoidenkin kanssa kahden ja pikkuryhmissäkin. Tästä on hyvä jatkaa.

 

Kommentit