Mikko Salmela aloitti Lopen kunnanjohtajana – Politiikan Värisuora vei tänään Hämeenlinnaan, Forssaan ja Riihimäelle

Blogi, maanantaina 09.04.2018

Tänään Lopen kunnantalolla puhalsi uudet tuulet. Kuntamme viides kunnanjohtaja Mikko Salmela otti kunnan virallisesti komentoonsa. Aamulla kävin toivottamassa Mikon tervetulleeksi töihin ja vein tavan mukaan lahjaksi pussillisen Lopen Perunaa. Pieni keskustelutuokio Mikon kanssa ennen aamun johtoryhmää ja jo nyt ehdimme sopia hieman uusiakin juttuja kevääseen ja alkukesään.

Sovimme, että pidämme vielä toukokuulla valtuuston iltakoulun uuden kunnanjohtajan aatoksista ja ideoista ja myös kunnan taloudesta ja vetovoimasta. Nämä varmasti sellaiset keskeiset asiat joissa onnistuminen on meidän kaikkien yhteinen tulevaisuuden haaste tai haaste siinä, että onnistumme ja pärjäämme myös jatkossa. Sovimme myös hieman muita uusia juttuja jo aamusta ja myös, että kesäkuun valtuuston yhteydessä järjestämämme myös jälleen valtuuston kyselytunnin. Näitä aikanaan järjestin enemmänkin, mutta nyt muutosvaiheessa niitä ei ole ollut ja nyt hyvä paikka palata tässäkin normaaliin päiväjärjestykseen eli saamme hieman vapaampaa keskustelua valtuuston kokouksiin valtuustonjäsenten esittämien kysymysten muodossa.

Lyhyen tapaamisen jälkeen Mikko suuntasi vetämään ensimmäistä kunnan johtoryhmää ja minä Shellin Aamuparlamentin kautta Politiikan Värisuoran kierrokselle.

Kolmen kollegan voimin olemme pyörittäneet kiertuetta nimeltä Politiikan Värisuora täällä Hämeessä jo pitkään. Itseasiassa aikanaan myös kvartetillakin. Mutta nyt siis liikkeellä triona vasemmistoliiton Aino-Kaisa Pekosen ja SDP:n Tarja Filatovin kanssa. Päivällä ensin ensimmäinen Värisuora Hämeenlinnan Marin kahvilassa ja sieltä matka jatkui sitten Forssaan Jokioisten Leivän kahvioon ja illansuussa sitten vielä keskustelut Riihimäellä Laurellin kahviossa.

Onnistunut ja antoisa kierros. Ja kun viime kaudella olimme kaikki hallituspuolueiden edustajia niin nyt myös mukana hieman jännitettä kun AK ja Tarja edustavat oppositiota ja minun harteilla sitten hallituksen ratkaisujen puolustaminen ja perustelu. Mutta näiden kokeneiden ja osaavien sekä fiksujen naisten kanssa mukana tehdä tällaisia kierroksia sillä arvostus toisia kohtaan on korkealla ja asiat voivat riidellä, mutta ihmiset eivät. Tänäänkin napakkaakin keskustelua niin sotesta kuin Hämeen tulevaisuudesta ja maakunnan ratkaisuista ja monesta muusta.

Kiitokset vielä kaikille mukana olleille. Forssassa yli 60 henkeä ja Riihimäellä aikalailla saman verran ja Hämeenlinnassakin päiväkahvilla juttukavereita oli. Yritämme tässä etsiä seuraavaksi aikaa kierrokselle jälleen Päijät-Hämeenkin puolelle ja viimeistään syksyllä lisää Politiikan Värisuoria myös Kanta-Hämeeseen. Ideoita ja ajatuksia saa laittaa tulemaan ja voisimme hyvin kiertää myös maalaiskuntiakin viimeistään syksyn aikana. Kuka voisi kutsua kylään?

Huomenna aamusta sitten aikaisin jo Ykkösaamuun puhumaan tämän viikon valtiontalouden kehysriihestä. Sitten tiukka eduskuntapäivä ja illalla vuorossa Pizzaa ja Politiikkaa -nuorteniltakonseptini tuokio Hämeenlinnassa Hämeenlinnan Kokoomusnuorten kanssa.

Kommentit