”Mikä on parasta, mitä tulevaisuus voi meille antaa? Rauhaa sotimiselta, yhteiskuntarauhaa, luonnonrauhaa – siis perustaa onnelliselle elämälle.”

Blogi, keskiviikkona 17.01.2018

”Mikä on parasta, mitä tulevaisuus voi meille antaa? Rauhaa sotimiselta, yhteiskuntarauhaa, luonnonrauhaa – siis perustaa onnelliselle.”

Näin kirjoitti Tasavallan presidentti Sauli Niinistö aamun lehdessä. Se on hyvin kirjoitettu ja kiteytetty presidentin tärkeimmän tehtävät kolmeen kärkeen. Presidentin tulee johtaa ja huolehtia ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, pitää huolta kansankunnan eheydestä ja yhtenäisyydestä ja kantaa huolta ja herätellä meitä kaikkia huolehtimaan omasta ympäristöstä, luonnosta ja laajemminkin.

Presidentti Niinistö kirjoitti myös, että ”Suomi on ulkopolitiikassa kokoaan suurempi. Meillä on avoimet yhteydet kaikkiin valtapolitiikan keskuksiin Pekingistä Moskovaan, Washingtoniin ja Euroopan pääkaupunkeihin. Meillä on käyttöä rauhantyössä.”

”Rauhan rakentaminen on meille tehtävä ylitse muiden. Se on ympäristöstä välittämistä ja muiden kunnioittamista; päivittäisiä tekoja, isoja ja pieniä. Sekä sinulta että minulta.”

Tänään alkaa ennakkoäänestys ja ennakkoon voi äänestää aina 23.1.2018 asti. Tänään on siis hyvä päivä tehdä yksi teko.

…..

Työpäivä takana. Ja mukava Loppi-työlounas Tiina Seppälän kanssa. Kotikonttorissa siis tänään töitä eteenpäin ja illansuussa vielä sitten kävin antamassa tuon ääneni Tasavallan presidentti Sauli Niinistölle. Numero 8. Ohessa vain aiheeseen liittyvä kuvituskuva.

Kommentit