Miesten Päivä keräsi hyvän osanoton – Timo Heinonen olisi valmis tarkastelemaan aselakia uudemman kerran

Uutiset, lauantaina 26.03.2011

Kansanedustaja Timo Heinonen järjesti yhdessä ystäviensä kanssa oman erikoistapahtuman miehille. Päivän ideä syntyi Naisten iltojen palautteesta ja sen myötä Heikki Järvisen kanssa Miesten Päivä sai alkunsa. Maaliskuisena lauantai-iltapäivänä ja iltana järjestetty tapahtuma keräsikin Lopen Ampumaradalle upeasti väkeä ja esillä oli asiat ampumaharrastuksesta aina metsästykseen, kalastukseen ja aselakiinkin.

– Päivä oli mielenkiintoinen. Mukana oli paljon metsästystä harrastavia ja ammuntaa harrastavia, mutta paljon myös sellaisia jotka tulivat tutustumaan rataamme ja etsimään ehkä uutta harrastustakin, kertoi Timo Heinonen.

Tapahtuman järjestelyissä olivat mukana Heikki Järvisen lisäksi loppilaisen Eräloppi Oy:n kauppias Tomi Järvinen ja Santeri Nousiaisen sekä Sakosta Kari Kuparinen. Ammuttajana mukana oli myös Pekka Liljanoksa ja illan riistaruuista vastasivat Marskin Majan Majan Herrat Teuvo Zetterman ja Heikki Kujansuu ja keittiöstä Tiina Seppälä ja Raisa Nousiainen.

– Kiitokset kaikille järjestäjille. Päivä onnistui ainakin minusta jopa yli odotusten ja paljon oli asiaa ja paljon hauskaakin, hymyili Heinonen päivän jälkeen.

Aselakia voisi vielä tarkastaa

Miesten Päivään osallistuneille päivällisen yhteydessä puhunut Timo Heinonen kertoi laajasti metsästyksen ajankohtaisista asioista. Heinonen kertoi eduskunnassa käsittelyssä olleista laista ja painotti erityisesti sitä, että kiinteistöveroa ei pidä ulottaa koskemaan pelto- ja metsämaita.

– Kyllä tämä on aikalailla periaatteellinen kysymys ainakin minulle. Meillä on laajat jokamiehenoikeuden ja haluamme sanoa niille hyvästit. Minä en ainakaan ja siksi en tule hyväksymään esityksiä kiinteistöveron ulottamisesta metsä- ja peltomaihin, totesi Heinonen.

Aselakiakin kansanedustaja puheessaan käsitteli ja kertoi olevansa valmis lain uudelleenkin tarkasteluun.

– Nyt on tarpeen katsoa, että tehnyt ratkaisut eivät vaikeuta rehellisten metsästäjien ja ammuntaa harrastavien toimintaa kohtuuttomasti. Itse olisin valmis muuttamaan lakia niin, että tuo laajempi taustojen ja soveltuvuuden tarkastelu tulisi vain ensiaseen hankkijoille, linjasi Heinonen ja kertoi myös muutaman muunkin korjausehdotuksen uuteen lakiin.

– Pitää muistaa, että metsästäjät ja ammuntaa aidosti harrastavat ovat vastuullista väkeä ja toimivat hyvin ja asianmukaisesti. Ja kyllähän syyt kouluampumiseen ja muihin löytyy ihan muualta kuin aselaista. Mutta ei tämä kuitenkaan sitä tarkoita, että lakia ja valvontaa ei pitäisi olla, mutta järki kädessä tässäkin, totesi Heinonen.

Miesten Päivä keräsi Lopen Ampumaradalle hyvin väkeä ja ammattilaisten opastuksella mukana olleet pääsivät kokeilemaan Beretta-konsernin haulikoita ja kiväärejä.

– Tämä oli mukava päivä ja lupaan, että tällaiset saavat jatkoa. Näissä on hyvä nostaa tärkeitä asioita esille ja samalla päästä myös itse kokeilemaan ja katsomaan mitä se oikeasti arjessa on ja tarkoittaa, totesi Heinonen.

Timo Heinosen erilaiset vaalitilaisuudet ja tapahtumat saavat jatkoa jo tulevan viikon sunnuntaina kun Kartanoputiikki Punaisessa Tuvassa järjestetään suuri Kevään ja Muodin -päivä yhdessä Jukka Rintalan ja Leena Sarvin kanssa.

Kommentit