Metsästyksen onnistumista kansallispuistoissa tulee seurata.

Blogi, tiistaina 10.06.2014

Tänään eduskunnassa aloitimme uuden Salon Teijon Kansallispuiston käsittelyn. Tähän erillislakiin kirjattiin uuden tyyppinen lupaus metsästyksen jatkumisesta alueella. Saimme siis muutettua viime metreillä lakiesitystä näin matsästyksen täyskiellosta metsästyksen sallivaan muotoon. Metsähallitus ja alueen metsästysseurat siis seuraavat vuosittain yhdessä alueen riistakantojen kehitystä ja sopivat metsästyksen vuotuisista määristä. Samalla sovittaan tarkemmat paikat missä milloinkin metsästetään. Esitetyllä menettelyllä pyritään minimoimaan hirvieläimistä aiheutuvat vahinkoriskit alueella. Itse tänään esitin, että eduskuntakäsittelyssä lakiin lisätään ponsi jolla vaaditaan seuranta metsästyksen onnistumiselle ja toteutumiselle Teijossa. Minusta tätä mallia on hyvä jatkaa muissakin uusissa kansallispuistoissa. Uusia kansallispuistoja ei minusta tule enää perustaa jos niiden alueiden metsästystä pystytä turvaamaan. Se on kantojen kannalta tärkeää mutta myös paikallisen väestön vuosisatainen oikeus.

Teijon kansallispuiston lakiesityksen mukaan kirjolohen istuttamiseen perustuva virkistyskalastus voi jatkua Matildanjärvessä. Mahdollista olisi myös korvata kirjolohi myöhemmin jollain kotimaisella kalalajilla.

Mutta palaan tähän Teijoon varmasti vielä kunhan ympäristövaliokunnassa sen pariin pääsemme. Valmiiksi se saadaan vasta syksyn aikana. Mutta upea kansallispuisto tästä tulee ja järjestyksessään jo 38. Ja alleviivaan nyt vielä, että kansallispuistot eivät vie valtiomme rahoja vaan itseasiassa tuottavat rahaa merkittävästi enemmän. Ja tästä tulovirasta vaadin tänään itse ohjattavan riittävästi myös Metsähallituksen Luontopalveluille jatkossa. Luontopalvelut siis vastaavat kansallispuistojen toimivuudesta ja myös siitä, että alueita käytetään vastuullisesti ja kestävästi.

Tänään eduskunnassa oikeastaan koko päivä metsästys ja kalastusasioiden parissa. Ympäristövaliokunnassa Itämeren lohiasia esillä ja tulen tekemään siihen oman esitykseni lähiaikoina. Palaan siis lohiin ehkä jo huomenna. Ja metsästysasioissa tapasin tänään myös ammattiriistanhoitajien yhdistyksen johtoa. Mielenkiintoinen keskustelu metsästyksen mahdollisuuksista maassamme ja myös kantojemme nykytilasta. 

….

Puheenjohtajakisakin kuumenee.

Puolueemme uusi puheenjohtaja valitaan tulevana viikonloppuna. Nyt tuntuu hetkittäin, että osalla jo hieman alkaa mennä ylikierroksillekin homma. Mutta kyllä tästä selvitään. 

Kiitokset vielä kannustuksesta lähteä mustaksi hevoseksi mukaan kisaamaan puoluejohtomme vpj-paikoista. Tällä kertaa vastaan ei kiitos ja kiitän kannustuksesta ja luottamuksesta. Oman ratkaisuni tein jo kuukausi sitten. Nyt olen sitoutunut täysillä siihen, että Jan Vapaavuoresta tulee puolueemme puheenjohtaja ja pääministeri ja meidän Sanni Grahn-Laasonen nousee puolueemme varapuheenjohtajaksi.

Itse sitten juoksen muissa lähdöissä 🙂

Nyt siis teemme nousujohtoisen kampanjan Jannen ja Sannin kanssa. Lahdessa sitten katsotaan miten olemme urakassamme onnistuneet.

….

Kello kohta kahdeksan ja kotona järven rannassa. Jos vaikka vielä haalarit päälle ja maalauspuuhiin. Tekisi ehkä hyvää tämän vauhdikkaan ja pitkän päivän jälkeen. Huomenna aamusta jatkamme Veikkauksen asioiden parissa.

Kommentit