Mestaruudet ratkottiin Hyvinkäällä – Timo Heinonen tyytyväinen Suomen rallicrossin tilaan

Uutiset, sunnuntaina 14.09.2008

Rallicrossin vuoden 2008 Suomenmestaruussarja huipentui finaaliin Hyvinkään Vauhtipuistoon, kun kolmen SM-luokan parhaat kokoontuivat ratkomaan mitalien kohtaloa. Ennen finaaliviikonloppua vain Divisioona 1:sen mestaruus oli jo ratkennut, mutta SRC:ssä ja Autokrossissa kaikki oli vielä avoinna. Kansanedustaja ja Valtion Liikuntaneuvoston jäsen Timo Heinonen seurasi itselleen tuttua sarjaa tyytyväisenä.

– Aikanaan kun AKK-Motorsport loi Suomeen uuden SRC-sarjan niin sain itse aloittaa sen pääselostajana ja parin selostuskauden jälkeen jatkoin sitten sarjan tv-ohjelmien tekijänä. Nyt laji on vakiinnuttanut asemansa jälleen Suomessa ja Divisioona 1:sen mukaantulo näyttää, että EM-osakilpailullekin voisi olla hyvät mahdollisuudet, kertoi Timo Heinonen Hyvinkäällä.

Heinonen kiitteli Pekka Mustakallion sarjan promoottorina tekemää työtä ja totesi, että yleisö on ottannut lajin jälleen omakseen ja jotain vahvaa tuttua crossihenkeäkin on jo ilmassa.

– Heti silloin kun aloitimme SRC-sarjan väkeä oli liikkeellä hyvin. Juha Kankkunen ja Markku Alen tähdittivät silloin rähinöitä. Viime kaudella nelinkertainen Euroopanmestari Matti Alamäki palasi mukaan ja jälleen tänään konkari nähtiin radalla. Ehkä siitä sitä vanhaa hyvää rallicrossihenkeä tulee. Ja tietysti siitä, että paikalla on tuhansia ihmisiä.

Divisioona 1:n viimeisen osakilpailun voitti päivää pitkään hallinneen Jani Paasosen finaaliepäonnen jälkeen Martti Simonen. Mestaruus kuitenkin oli jo varmistunut Marko Jokiselle edellisessä osakilpailussa.

SRC-luokassa voittoon ajoi Timo Pellinen ennen mestaruuden napannaut Jari-Pekka Kokkoa. Autokrossi-luokan mestaruuden vei Ari Perkiömäki, joka ajoi näytöstyyliin Hyvinkään finaalinkin voittoon.

– Itse odotan jo nyt ensi kautta. Uskon, että Divisioona 1:nen tulee samaan lisää kalustoa ja myös SRC:lle ja ehdottomasti Autokrossin tulevaisuus näyttää turvatulta. Katsotaan mitä Mustakallio joukkoineen ensi kaudeksi keksii, totesi Heinonen ja toivoi, että parin vuoden sisällä kotimaan radoilla päästäisiin jälleen ajamaan myös EM-pisteistä.

– Kouvola näyttää nyt ykkösvaihtoehdolta, mutta itse selvittäisin kyllä myös tämän Hyvinkään paikan mahdollisuudet isännöidä EM:ää tai sitten tietenkin Ahvenisto olisi ykkönen, jos sinne saataisiin hieman lisää panostusta.

Epäviralliset SM-pisteet (lähde www.ralli.net):

Div 1: Jokinen 93, Paasonen 81, Simonen 80
SRC: Kokko 86, Pellinen 85, Vaaranmaa 69
Autokrossi: Perkiömäki 93, Järvenpää 76 Vainikka 76

Kommentit