Messut avannut Timo Heinonen painotti laadullista työllistymistä Oppilaat ja oppilaitokset kohtasivat Klick-messuilla Riihimäellä

Uutiset, tiistaina 20.11.2007

Viidettä kertaa järjestettävät Klick-opintomessut tarjoavat peruskoulun päättäville nuorille mahdollisuuden tutustua eri oppilaitoksiin. Messut järjestetään vuorovuosin Hyvinkäällä ja Riihimäellä, ja tänä vuonna järjestämisvastuu oli Riihimäen ammattioppilaitoksella. Näytteilleasettajia messuilla oli yhteensä 15, Riihimäen ja Hyvinkään lisäksi Hausjärveltä, Janakkalasta ja Lopelta.

Messut avasi Hyvinkään-Riihimäen talousaluetoimikunnan puheenjohtaja ja kansanedustaja Timo Heinonen. Avauspuheessaan Heinonen totesi opiskelijoiden suuntautuvan yleisesti kotia lähellä oleviin oppilaitoksiin.

– On tärkeää, että tällaisia tilaisuuksia järjestetään nuorille myös omalla talousalueellamme. Näille 16- vuotiaille nuorille peruskoulun jälkeisen koulutuspaikan valinnan voisi sanoa olevan ensimmäinen iso, tulevaisuuteen suoranaisesti vaikuttava päätös. Siksi onkin hienoa, että koulutuspaikat tuodaan nuorten vertailtavaksi ja keskusteltavaksi, jotta se oma paikka löytyisi, kertoi Heinonen.

Tilastot kertovat, että esimerkiksi vuonna 2004 ammatillisiin oppilaitoksiin hakeutui vain 38 prosenttia ikäluokasta, kun vastaavasti lukioihin hakeutui 54 prosenttia. Tämä johtuu Heinosen mukaan muun muassa siitä, että ammattikoulutuspaikkoja ei riitä tietyillä aloilla kaikille halukkaille. Sivistysvaliokunnan jäsenenä Heinonen on myös huolissaan nuorten työllistymisestä tulevaisuudessa, ja kehotti opiskelijoita miettimään, miten itseä kiinnostava ala tarjoaa koulutusta vastaavia töitä valmistumisen jälkeenkin

Kommentit