Meil’ on hyvä jengi koossa taas – Elomessujen ensimmäinen päivä ja upea Riihimäen Nuorisoteatterin Risto Räppääjä

Blogi, lauantaina 11.08.2018

Tänään oli paluu sitten viikon tauon jälkeen myös Kesäkiertueeni pariin. Hämeenlinnan Elomessut ovat kuuluneet vuosikausia kesän vakio-ohjelmaan ja niin tänäkin vuonna. Nyt sain mukaani myös hienosti tiimimme väkeä niin nuorten kuin konkareidenkin riveistä. Heinonen 2019 -hupparit ja -t-paidat värittivätkin upeasti Verkatehtaan ympäristöä. Ei voi olla kuin iloinen ja tyytyväinen ja otetukin siitä miten tämä porukka on minua aina auttamassa ja tukemassa. Kiitos!

Hieman vielä Elomessujen tunnelmia. Huomenna jatketaan!

Elomessut siirtyivät muutama vuosi sitten Verkatehtaalle ja täytyy kyllä todeta, että hyvin on tapahtuma uuteen paikkaan juurtunut. Jälleen viime vuotta enemmän osastoja ja väkeäkin aivan valtavasti. Tällaisia tapahtumia Suomen kesä tarvitsee ja markkinat myös eläkkeeseen muutakin ohjelmaa kuin torimyyntiä. Tästä kannattaisi monen muunkin markkinajärjestäjän ottaa mallia ja vaikka sitten pienessäkin mittakaavassa.

Mukavasti väkeä tuli myös minua moikkaamaan. Monenlaisia terveisiä sotesta, armeijasta, Natosta, Trumpista ja Putinistakin tuli perille. Ja myös varhaiskasvatuslain uudistus keräsi kiitoksia ja myös lukiouudistuskin. Ja voin kyllä todeta, että tällaiselle sivistyskokoomuslaiselle oli kyllä hieno juttu saada nämä isot uudistukset maaliin ja päästä jälleen panostamaan lisää osaamiseen, koulutukseen ja sivistykseen. Nyt on hyvä pöhinä päällä.

Myös mopoautojen korvaaminen ns. oikeilla kevytautoilla puhutti ja pääasiassa esityksemme keräsi kiitosta. Oikeastaan se mistä tuli moitteita oli juurikin sama mitä itsekin olen esillä pitänyt eli nopeus tulisi rajoittaa 60km/h suunnitellun 45km/h sijaan. Tätä yritän vielä vääntää läpi ja myös autojen ikävaatimusta mieluummin turvavarustevaatimulsen suuntaan. Tehtävää siis riittää, mutta nyt asia etenee.

Myös ajamani harrasteajoneuvorekisteri puhutti ja myös museoautot. Museoautojen määräaikaiskatsastuksista olemme luopumassa nyt kokonaan ja myös tuo harrasteajoneuvorekisteri etenee. Yritän saada siihen mukaan myös vielä kaksipyöräiset.

Riihimäen Kesäteatterissa mainio Risto Räppääjä 

Iltapäivällä sitten vielä perheen kanssa toinen kesäperinne eli Riihimäen Nuorisoteatterin Allinnanmontun kesäteatteri. Sipattisambaa siis Risto Räppääjän johdolla.

Sinikka ja Tiina Nopolan mainio tarina eli hienosti nuorten käsissä. Maria Oiva oli tehnyt kyllä ohjaajan erinomaisen hyvää työtä ja tarinan kaikki yksityiskohdat ja monet juonenkäänteetkin tulivat hienosti esille.

Iiro Rantalan tekemä musiikki Tony Siksströmin sovittamana soi hienosti ja vei myös tarinaa eteenpäin, kun ihastuttava ja hieman pelottavakin Rauha-täti satuttaa jalkansa vaihtaessaan lamppua. No apuun rientää tietenkin pakastaja-Elvi sairaalapiirin nopein marjojen pussittaja. Elvin laittaessa taloa hieman uuteen järjestykseen saavat Risto Räppääjä yhdessä Rauha-tädin ja Nellin ja Lennart Lindbergiä kanssa ratkaistavakseen mielenkiintoisen ja hieman pelottavankin mysteerin. Onko Elvi Räppääjien suvun ensimmäinen kriminaali?

No, kaikki selviää aikanaan ja ainakin perheen pienimmille riitti jännitystä loppuun asti ja meitä isompia aivan varmasti ihastutti nuorten todella taitava laulaminen ja näytteleminen. Jussi Karlstedt veti nimiroolin täydellisesti ja kannatteli tarinaa yhdessä Nelli Nuudelipään alias Joanna Knuutisen kanssa erinomaisen taitavasti. Ja täytyy kyllä sanoa, että ison roolin Rauhana tehnyt Alli Paajanen oli kanssa erinomaisen hyvä kuten myös Hilla Hannonen Elvinä. Ja kruununa sitten aivan erinomaisen taitava ja hauska Onni Tiukkanen  Lennartina. Tärkeän Alpo-kissan roolin teki hienosti Pinja Rauhala ja muissa rooleissa ja lauluissa ja tansseissa lavan täyttivät vakuuttavasti Saara Lindström, Anni Ruokangas, Taru Tuominen, Milja Luokkakallio ja Matias Töllinen. Nyt täytyy sanoa, että Allinan lavalla oli kokonaisuutena kympin porukka! Kiitos!

Hauska näytelmä ja mainio tarina ja ennen muuta superlahjakkaita nuoria kaikissa rooleissa. Vielä kun ehditte niin menkää ihmeessä katsomaan vaikka koko perheen ja useammankin sukupolven voimin. Olen vakuuttunut, että tykkäätte. Me tykättiin!

Huomenna sitten jatketaan Hämeenlinnan Elomessuilla. Tulkaahan moikkaamaan!

 

 

 

Kommentit