Sinä teet suojatien! Muistetaan pienet koululaiset tienpäällä

Blogi, perjantaina 10.08.2018

”Autoilija on syyllinen yli 90 prosentissa suojatieonnettomuuksia”.

Tämä tosiasia ilmeni liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien tilastosta vuosilta 2011–2015. Suomalaista suojatiekulttuuria moititaan huonoksi ja siis aivan syystäkin.

Tällä viikolla kymmenettuhannet lapset aloittivat koulutien ensimmäistä kertaa ja sadattuhannet pienet koululaiset palasivat koulutielle. Ollaanpas siis taas me aikuiset valppaina ja erityisen tarkkoina sillä pienet eivät välttämättä kaikkea huomaa, osaa vauhteja arvioida eivätkä edes vielä osaa. Eikä kaikkea heti tarvitsekaan osata. Mutta ollaan me myös malliksi ja autetaan ja opetetaan.

Tänään itse kävin katsomassa kolmella koululla miten koulutiet sujuivat. Ja aamulla jo varhain vein pienemmän lapseni eskaritielle. Kaikki meni hienosti ja olin enemmän kun tyytyväinen, että myös Hämeen Poliisi on näkynyt monen koulun lähistöllä nyt kun koulut alkaneet. Maija on hyvä muistutus Mateista ja Majoista.

Eduskuntaan sitten ja siellä työpäivä ja myös hieman syksyn askelmerkkejä läpi. Hattulasta kotoisin oleva Malin Anomaa liittyy porukkamme nyt syyskuun alussa ja tulee eduskunta-avustajakseni. Malin oli mukana jo 2011 kampanjassani ja lukuisista erinomaisista hakijoista valitsin hänet nyt tähän tehtävään. Malin tulee vahvistamaan myös Hämeenlinnan seudun yhteyksiä ja näkymään monessa. Superiloinen tästä reksystä vaikka monen muunkin hakijoista olisin enemmän kuin mielelläni ottanut mukaan.

Nyt Riihimäen kautta takaisin Lopelle ja illalla vielä Feetu-pojan nimppareille ja huomenna sitten aamusta Erälopen Erämessuille ja sieltä Hämeenlinnan Elomessuille. Nähdään!

Kommentit