”Mehän jo tunnemmekin” – Kuntavaalien ennakkoäänestys alkaa tänään

Blogi, keskiviikkona 26.05.2021

Kuntavaalien ennakkoäänestys alkaa tänään ja jatkuu aina kesäkuun 8. päivään asti. Ja sitten varsinainen vaalipäivä on 13.6.2021. Muistakaa käyttää äänioikeuttanne, sillä vain annettu ääni lasketaan.

Mutta, mehän jo tunnemmekin.

Ajattelin kuntavaaleihin tulla tällä legendaarisella ja tutulla sloganilla. Takana jo nimittäin kuusi vaalikautta kotikunnan Lopen kunnanvaltuustossa. 24 vuotta kunnanvaltuutettuna ja niiden aikana aika monissa eri tehtävissä Hämeen maakuntavaltuuston puheenjohtajuudesta Hyvinkää-Riihimäen talousaluetoimikunnan puheenjohtajuuteen, Lopen sivistyslautakunnan varapuheenjohtajuudesta ammattikoulun hallitukseen ja totta kai isoimpina kunnanvaltuuston puheenjohtajuus ja kunnanhallituksen puheenjohtajanakin toimiminen täällä Lopella. Yli puolet elämästä siis oltu mukana näissä talkoissa – eli kyllähän me jo siis varmasti tunnemmekin?

Mutta intoa ja halua olla mukana riittää. Olen saanut tältä paljon enemmän kuin olen antanut. Saanut oppia ja kokemusta. Saanut ystäviä ja kavereita. Saanut ennen muuta tehdä työtä oman kotikunnan, seutukunnan, talousalueen, maakunnan ja valtakunnankin hyväksi.

Jos siis haluat, että jatkan, niin valmis siihen olen. Äänestää saa, mutta ei ole pakko 🙂

Ja onhan meillä Lopella aivan älyttömän hieno ehdokasjoukkokin meillä Kokoomuksella. 31 upeaa ehdokasta, joista itse voin suositella ihan jokaista ja joista itse voisin äänestääkin omaksi valtuutetukseni ihan ketä tahansa. Osaava, ahkera ja vastuuntuntoinen porukka, jossa tehdään yhdessä ja yhteistyöllä. Olen varma, että tämä porukka tulee pärjäämään kaikessa mitä se tulee kohtaamaan ja mitä tämän porukan jäsenille vastuulle annetaan.

Tänään illalla myös uusi Eduskunta TV:n Extra ulos. Elisa Hyvärisen pöydässä tänään Ben Zyskowicz. Muistakaapa katsoa.

Tutustukaapa ja muistakaa äänestää: www.facebook.com/lopenkokoomus ja ja tämä porukka myös aktiivisesti, mutta koronaturvallisesti myös paikalla Lopen Vaalikahvilalla aina vaaleihin asti eli sielläkin kannattaa piipahtaa. Tänäänkin vaalikahvila avoinna kello 14-17 ja paikalla ainakin kahvia keittämässä Eija Tammilehto ja Anu Kosonen. Minäkin poikkean.

Ja haluan kyllä Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtajana kiittää ja kehua myös meidän valtuuston muutakin porukkaa. Hyviä tyyppejä ollut kunnan tärkeimmässä päätöksenteon paikassa tällä kaudellakin mukana ja kun ehdokaslistoja katselin, niin erinomaisen hyviä ehdokkaita on tarjolla uudellekin kaudelle jokaiselta ryhmältä. Ja lopulta tärkeintähän on se, että mukana päätöksentekijöiden pöydissä on yhteistyökykyisiä ja asioihin paneutuvia ja sitoutuvia kuntalaisia. Sellaisia nyt onkin tarjolla hyvin.

Mukavaa keskiviikkoa kaikille. Ollaan yhteyksissä ja mielelläni kerron myös ehdokkaistamme lisääkin, jos kysymyksiä ja ajatuksia herää.

Kello 23.06 ja Pekkalassa. Onneksi katto päällä ja pitäväkin vielä. Vettä tuleekin Esteriltä.

Eduskunnassa tänään vauhdikas päivä ja esillä mm. liikenteen 12-vuotissuunnitelma. Nostin esille mm. pääradan, VR:n vähäisen kiinnostuksen R- ja Z-junavuoroja ja kalustoa kohtaan ja tälle vuodelle rajusti leikatun, lähes puoleen vähennetyn, asfaltointimäärän. Paljon on siis tehtävää. Nyt näyttää siltä, että verot kyllä liikenteeltä kerätään, mutta muuten on vähän niin ja näin.

Nyt olen onnellinen. Mulla on oma Sonnipoika! Meppi sai tänään terveen potran sonnipojan, jonka Pelto-Seppälän tila nimesi TeeHooksi. Taidetaan Ilkka-papin kanssa käydä vielä virallistamassa kesällä. TeeHoon isoveljet ovat Residentti ja Senaattori. Hieno sarja. Kiitos Tiina!

Edessä keskellä Teemu Päivärinta ja taustalla seisomassa Kari Maunula ja Jarkko Mikkola. Kari ja Jarkko ovat kokoomuslaisia ja Teemu siis keskustalainen Lopen Puolenpitäjien ehdokaslistalta.

Sitten esittelin myös meidän vastalauseen lisätalousarvioon. Holtiton taloudenpito ja huonosti nyt hoidetut koronatoimet eivät enää oikein nauti arvostusta. Toivonkin, että uusi kulttuuri- ja urheiluministeri Antti Kurvinen ottaisi nyt homman kunnolla haltuun. Ja samalla myös onnea Antille vielä täälläkin. Erinomainen kaveri.

Illansuussa poikkesin vielä Lopen Topenolla. Siellä topenolaiset ehdokkaat kokoomuksen Kari Maunula ja Jarkko Mikkola järjestivät yhdessä keskustalaisen Teemu Päivärinnan (puolenpijät-lista) kanssa hienon vaalitilaisuuden. Kahvia ja makkaraa tarjolla ja myös hyvää keskustelua mm. kylien elinvoimasta ja myös kyläkouluista. Erinomainen kolmikko! Ja sitä arvostan, että tällaista tehdään yhdessä ja ylipuoluerajojen. Esimerkillistä.

Ja mainostetaan nyt vielä täälläkin Jokiniemen Shellin Sini Kolehmaisen munkkikahveja. Shellillä jo viikolla nautittiin Aiskin kahvit ja nyt sitten lauantaina on vuorossa Sinin ysinmuotoiset sokerimunkit. Tulkaapa käymään ja Shellillä luonnollisesti korona-ajan säännöt ja rajoitukset voimassa. Paikalle voi siis siinä mielessä tulla varsin koronaturvallisesti. Jos nyt missään täysin voi olla. Kaupassakaan.

Kommentit