Onnea Tiia Hervala! – Tiialle upea ääniharavan paikka Lopen nuorisovaaleissa

Blogi, torstaina 27.05.2021

Nuorisovaalit järjestetään aina valtakunnallisten vaalien yhteydessä. Vaaleissa äänestetään samoja ehdokkaita kuin varsinaisissakin vaaleissa ja nyt kuntavaaleissa mukana oli peräti 315 peruskoulua, lukiota, ammatillista oppilaitosta ja nuorisovaltuustoa ympäri Suomen. Nuorisovaaleissa äänioikeutettuja ovat siis kaikki alle 18-vuotiaat nuoret. Tämä itseasiassa tekeekin näistä vaaleista enemmän kuin mielenkiintoiset. On hyvä tietää mitä nuoret ajattelevat omasta kotikunnasta ja sen ehdokkaista. Ja itseasiassa jos oikein muistan niin ainakin lähes aina on nuorisovaaleissa hyvin pärjänneet pärjänneet sitten myös itse varsinaisissakin vaaleissa.

Tänä vuonna nuorisovaaleissa annettiin yhteensä 26 687 ääntä ja nuorten vaalit järjestettiin 150 kunnassa.  Valtakunnallisesti puolueista parhaiten pärjäsivät Keskusta, Kokoomus ja Perussuomalaiset.

Nuorisovaalit on ennen muuta hieno oppimis- ja opetustapahtuma nuorille joka järjestetään yhteistyössä Yle Uutisluokan ja Kuntaliiton kanssa. Nuorisovaaleissa nuoret pääsevät tutustumaan vaaleihin, puolueisiin ja ehdokkaisiin sekä saavat konkreettisen kokemuksen äänestämisestä.

Kokoomus nuorten suosikki Lopella

Eilen nuo tulokset siis julkaistiin. Lopella eli omassa kotikunnassani tulos oli hieno. Kokoomus sai peräti 14 paikkaa loppilaisilta nuorilta valtuustoome ja kakkosena keskusta 7 paikalla. Perussuomalaiset saivat nuorilta kaksi valtuustopaikkaa, kuten myös sitoutumattomat. Yhteen valtuutettuun pääsivät SDP ja Vihreät.

Nuoret valitsivat Lopen kunnanvaltuustoon ääniharavana upeasti meidän Lopen Kokoomuksen Tiia Hervalan. Onnea Tiia! Aivan huikean kova ja upea tulos! Toivottavasti samanmoinen tulee sitten 13.6., kun lasketaan varsinaisten kuntavaalien tulos. Tsemppiä siis kampanjaan!

Valtuustoon nuoret olisivat valinneet myös Wilma Kaihilahden (kesk), Marko Erosen (kok), Timo Heinosen (kok) (Kiitos vaan taas nuoremme!), Laura Ulmasen (kesk), Eerik Säkkisen (kok), Lilli Salomaan (kok), Jari Koistisen (PS), Toni Koskisen (Sit), Jorma Kilpiäisen (kesk), Jani Aholan (kok), Susa Lehtisen (kok), Heidi Latvaniemen (sd), Marja Ukkolan (kesk), Kari Maunulan (kok), Sirpa Hopearuohon (kok), Satu Pirttilän (vihr.), Leena Veston (kesk), Antti Mikkolan (kok), Ilpo Sallisen (PS), Jarkko Laurilan (sit), Tuire Lehtimäen (kok), Asko Niemelän (kesk), Sini Kolehmaisen (kok), Jarkko Mikkolan (kok), Pasi Mustajoen (kesk) ja Marko Lappeteläisen (kok). Onnea valituille!

Ja hienoa nuoret aktiivisuudestanne! Tärkeää työtä yläkoululla yhteiskunnallisten asioiden parissa.

Mutta tänäänkin siis ennakkoäänestys jatkuu. Ennakkoäänestysaika nyt siis pari viikkoa eli toivottavasti kaikki pääsevät pidennetyn ajan puitteissa äänestämään koronaturvallisesti. Ja sitten se varsinainen vaalipäivä 13.6.2021. Muistakaa, että vain annettu ääni lasketaan!

Paikalla Topenolla oli järjestäjien Teemu Päivärinnan, Jarkko Mikkolan ja Kari Maunulan lisäksi myös ainakin keskustan Asko Niemelä ja aiemmin keskustaa edustanut ja nyt sitoutumattomien listalta valtuustoon pyrkivä Risto Kanerva.

On ollut mukava seurata Lopella miten kampanjointia tehdään hyvällä yhteishengellä. Loppi on yhteinen puolue. Erilaisia tilaisuuksia on järjestetty ylipuoluerajojen ja järjestäjien lisäksi mukaan on kutsuttu kaikki avoimella kutsulla. Eilinen Topenon tilaisuus oli tästä mitä parhain esimerkki ja oli kiva itsekin piipahtaa siellä paikalla. Kiitos järjestelyistä Puolenpitäjien Teemu Päivärinnalle (kesk.) ja Kokoomuksen Jarkko Mikkolalle ja Kari Maunulalle. Tällaisia rajoja rikkovia juttuja lisää!

Nyt aikainen aamu. Vesisade on lopulta tautonnut ja myrskykin laantunut. Aikamoinen olikin sää eilen. Toivottavasti nyt se kevät ja kesä sieltä myös sitten jo tulisi.

Kello 20.32 ja kämpillä. Hieman jo aurinkokin tuolta kivitalojen välistä pilkistää. Joskos se kesä sieltä takaisin tulisi. Eduskunnassa pitkä päivä. Kyselytunnilla pääsin ääneen myös puolustamaan Coxan ja Sydänsairaalan tulevaisuutta ja sitten sen jälkeen keskustelimme 50 vuotta vanhan aborttilain uudistamisesta ja hoitohenkilökunnan palkoista kansalaisaloitteiden pohjalta. Molemmille annoin tukeni.

Kommentit