Marskin perinteinen kevätlounas.

Blogi, torstaina 30.05.2013

Ensimmäiset muistoni Marskin Kevätlounaista on poikavuosilta. Nuorena poikana tein kesiä Marsalkka Mannerheimin Metsästysmajalla kesäoppaana ja niiden myötä myös kuvasin paljon siellä. Talvella edesmennyt Majan entinen puuhamies Raimo Laitinen sitten pyysi minua aina Jalkaväen Kenraali Adolf Ehrnrothin isännöimille Kevätlounaille kuvaajaksi ja voin myöntää, että ne olivat mieleenpainuvia ja jännittäviäkin hetkiä. Noin viidentoista vanhana vastata virallisesta kuvaamisesta kun pöydässä istui kenraalin rinnalla Tasavallan Presidentti ja Puolustusministeri ja Puolustusvoimien komentaja jne. Yritin olla varpaillani.

Noilta vuosilta on tallessa myös äänite missä haastattelin yksin Adolf Ehrnrothia Marskin Majan tuvassa. Joku aika sitten äänitettä kuuntelin ja taitaa poikaa hieman jännittää. Ainakin tomerana oltiin. Kenraali antoi aina tarkat ohjeet kuvaukseen ja niitä sitten jännitin ja sitäkin, että filmi varmasti liikkui ja kuvat onnistuivat. Siihen aikaan kuvaamisessa oli sekin puoli huomioonotettavana.

Tänään minulla on kunnia istua samaan pöytään kutsuvieraana. En olisi ikinä uskonut, että joskus vielä istun samassa virallisessa Marskin Lounaspöydässä kunniavieraana. Tänään se kunnia minulla on. Ja teen sen vaarini, molempien sotiemme veteraanin, muistoksi ja kunniaksi. Kiitollisena kaikille sotiemme veteraaneille ja lotille. Kunnia. Isänmaa.

Iltapäivällä sitten eduskuntaan ja siellä kyselytunti ja illalla vieraakseni talolle bussilastillinen loppilaisia. Lopen oma eduskuntaretki siis tänään ohjelmassa ja paljon muutakin.

Kello 19.37 ja juuri istunto päätökseen ja myös vieraat eduskunnasta kotimatkalle. Lopelta, Riihimäeltä ja myös Hyvinkäältä siis bussilastillinen väkeä vieraanani tänään ja tämä porukka oli siis kerätty ihan lehti-ilmoituksella eli kaikki halukkaat pääsivät mukaan. Erittäin kiva juttu ja tuntui väkikin tyytyväiseltä.

Päivällä sitten tuo upea ja juhlava Marskin Lounas. Sää meitä suosi ja oli hieno istua juhlapöydässä. Kiitos siitä ja muutama kuvakin tänne.

 

Kommentit