Marskin kesämökkikunnassa juhlittiin – Marsalkka Mannerheimin syntymästä 150 vuotta

Blogi, sunnuntaina 28.05.2017

Tänään jo muutaman päivän etuajassa juhlistimme Marsalkka Mannerheimin kesämökkikunnassa Lopella Mannerheimin 150-vuotisjuhlapäivää. Mannerheim oli 50-vuotias Suomen itsenäistyessä ja nyt samalla kun juhlimme 100-vuotiasta Suomea, saamme juhlia myös 150-vuotiasta Mannerheimia.

Mannerheim syntyi 4.6.1867 Askaisissa ja sodan jälkeen hän valitsi 75-vuotispäivälahjakseen korpisotureiltaan 1942 saamansa Metsästysmajan uudeksi paikaksi Lopen ja Punelian rannan. Marsalkka Mannerheimin Metsästysmaja seisoo tänäänkin luonnonkauniilla paikallaan männikön keskellä. Karjalan kelosta tehty mökki on näin keskellä kasvavaa hongikkoa.

Näin siis Gustav Mannerheimistä tuli kuuluisin vapaa-ajanloppilainen ja tänäkin suvena tuhannet mökkiläiset nauttivat satojen järviemme rannoilla Lopen rauhasta. Heinäkuulla kunnan väkiluku jälleen tuplaantuu yli 16 000 kun mökit täyttyvät kesänviettäjistä. Arvokas lisä Lopelle ja tärkeä turva palveluillemme.

Tänään Marskin Majalla oli sitten vuorossa Mannerheim 150 ja Suomi 100 -juhlakonsertti Eli viikkoa ennen syntymäpäivää. Konsertissa esiintyi kuntamme menestynyt ja maineikas Naiskuoro Timotei Anneli Julenin johdolla ja upea oli ohjelmisto jälleen. Timotei esitti vanhoja tuttuja ja klassikoitakin, mutta myös hienoja hieman kevyempääkin musiikkia. Hieno ja arvokas kokonaisuus missä oli varmasti jokaiselle jotakin ja meille kaikille sitä rakkaintakin. Enkä voinut rakkaat timoteiläiset mitään. Kiitos ja anteeksi.

Konsertin jälkeen nautimme vielä Majan Herrojen Teuvo Zettermanin ja Heikki Kujansuun joukkoineen kattamat syntymäpäiväkakkukahvit. Kiitos hienosta ja juhlavasta kesäillan juhlahetkestä Marskin Majalle ja Timoteille.

Niin ja lisääkin juhlallisuuksia on Majalla luvassa. Mannerheim nimittäin pääsi ylioppilaaksi 1887 eli 130 vuotta sitten. Ja seuraavaksi ”Mannerheim” tarjoaa sitten Marskin Majalla ylioppilasjuhlan kunniaksi kakkukahvit sunnuntaina 4.6.2017 kello 12.00 – 17.00. Erinomainen hetki tulla käymään vaikka isommallakin porukalla Lopella Punelian rannalla. Myös Marskin Maja on silloin avoinna maksutta ja tilaisuus on osa Marskin Majan virallista ”Suomi 100 – Mannerheim 150” kokonaisuutta. Valtioneuvosto on myöntänyt tilaisuudelle Suomi 100 – juhlavuoden statuksen.

Hieno pyhäpäivä takana ja huomenna sitten taas arjen pariin. Toukokuun viimeinen yritysvierailu ja siitä eteenpäin.

 

Kommentit