Marsalkka Mannerheimin Metsästysmajan kevätlounas – Maanpuolustus paremmassa iskussa kuin kertaakaan kylmänsodan jälkeen

Blogi, maanantaina 13.05.2019

Marsalkka Mannerheimin Metsästysmajalla on vietetty 50-luvulta lähtien Kevätlounasta. Perinne sai alkunsa jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothin aloitteesta ja on sieltä jatkunut tänne asti katkeamattomana perinteenä. Ehrnrooth isännöi Kevätlounasta aina 2000-luvulle asti Marskin Majan puheenjohtajana ja tuon jälkeen Majayhdistyksen puheenjohtajat ovat toimineet tilaisuuden isäntinä. Tänään tehtävää hoiti viime vuoden tapaan kenraali Ilkka Korkiamäki. Korkimäen johdolla Majaa on viety hyvällä tavalla eteenpäin mm. nyt tehtävin suurin peruskorjauksin ja remontein ja myös uutta toimintaa Majan ympärille on syntymässä tänä vuonna.

Tämänkeväisen Marsalkka Mannerheimin Metsästysmajan Kevätlounaan päävieraana oli puolustusministeri Jussi Niinistö. Niinistö on tehnyt erinomaisen hyvää työtä puolustusministerinä ja niin kuin tänään Majalla todettiin ei panostukset ja toimet ole jääneet vain puheentasolle vaan ne kaikki on viety lakiin ja arkeen ja on helppo yhtyä toteamukseen, että maanpuolustuksemme ja Puolustusvoimat kaiken kaikkiaan on nyt paremmassa kunnossa kuin neljä vuotta sitten nyt työnsä päättävän hallituksen aloittaessa ja ehkä paremmassa kunnossa kuin kertaakaan sitten kylmänsodan jälkeen. Puolustusministeri Jussi Niinistön jäljiltä seuraaja pääsee jatkamaan hyvältä pöydältä. Toivottavasti työ myös jatkuu hyvänä ja koko maan uskottavasta puolustuksesta huolehditaan myös alkavalla vaalikaudella.

Upea ja juhlava tilaisuus. Niin kuin teistä moni tietääkin niin näissä tilaisuuksissa sain jo nuorukaisena olla mukana. Silloin toki kuvaajana ja myös oppaana. Tässä yksi minulle tärkeä muisto tuolta nuoruusvuosiltani.

….

Laila Kujansuulle arvokas tunnustus äitinä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi äitienpäivänä kolmekymmentäviisi kasvattajana ansioitunutta äitiä sai valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein. Ensimmäiset kunniamerkit äideille luovutettiin vuonna 1946 ja tänä vuonna siis jälleen 35 erityisen ansioituneelle äidille. Heidän joukossaan loppilainen Laila Kujansuu os. Vaanila.

Laila kasvatti perheensä isolta osin yksin jäätyään nuorena leskeksi. Iso perhe kasvoi ja kasvoi myös yhdessä yhtenäiseksi ja ahkeraksi. Tänään oli ihana saada osallistua Lailan Äitienpäivän juhlakahveille ja kuulla lisää pitkän elämän ja äitiyden tarinaa. Kyynel meillä oli kaikilla silmässä – välillä ilosta ja onnesta ja joskus surusta ja kaipauksestakin.

Kiitos Liisa, että kutsuit minut mukaan ja kiitos Laila ihanasta kahvihetkestä. Äiti isolla Ä:llä. ❤️

Nyt illaksi vielä Lopen kunnanvaltuuston iltakouluun. Taloutta ja tulevaisuutta. Huomenna sitten eduskunnassa jatkuu jo toisessa täysistunnossa lobbarikohun käsittely. Surullinen episodi ja sotku sekin ja taitaa Rinne viedä maamme kärkisijan vähiten korruptoituneiden maiden listalla jo ennen kuin pääministerin tehtävää edes hoidettavakseen saa.

Kommentit