Marko Jokinen toi uudenlaisen ajokoulutuksen Suomeen – Timo Heinonen koejoi Carcontrol.fi -ajo-opetuskonseptin

Uutiset, tiistaina 15.09.2009

Kansanedustaja Timo Heinonen osallistui Marko Jokisen ensimmäiseen Suomessa järjestämään Carcontrol-ajokoulutukseen yhdessä Miss Suomi Essi Pöystin ja Radio Voicen Juha Valvion kanssa. Vuosia Ruotsissa mm. turvamiehiä ja erikoiskuljettajia kouluttanut Jokinen tarjosi pitkän päivän Alastaron moottoriradalla perehdyttäen kuljettajia arkiliikenteen vaaratilanteisiin.

– Ajan itse noin 50 000 kilometriä vuodessa ja on totta, että niihin kilometreihin mahtuu niin loskaa kuin liukastakin keliä – pimeää ja vasta-aurinkoakin. Niin puhumattakaan esimerkiksi eläinten aiheuttamista tilanteista, kertoi kansanedustaja Timo Heinonen.

Carcontrol.fi -ajokoulutuspäivä alkoi perusteellisella teoriatunnilla, missä käytiin läpi mm. yleisimpiä ”vääriä olettamia” ja tätä kautta auton käyttäytymistä erilaisissa tilanteissa ja eri turvalaitteiden toimintaa. Teoriosuuden jälkeen päivä piti sisällään neljä eri ajoharjoitteluosuutta peruutuksesta aina auton suorituskyvyn äärirajoille nousseisiin ajoharjoitteisiin. Autojen ja vähintäänkin kuljettajien rajat tulivat nopeasti selville.

– Erinomaisia harjoituksia. Harvoin pääsee turvallisesti harjoittelemaan mm. jarrutusta ABS:llä yli 100 km/h -nopeuksissa, kiitteli Heinonen ja sanoi myös apukuskin penkillä istumisen antaneen paljon.

– Teimme harjoitteita yhdessä Essin (Pöysti) kanssa ja täytyy todeta, että erinomaisesti Essi autoaan käsittelikin. Rajoja haettiin ja ne löydettiin. Ehkä osaamme nyt toimia hieman paremmin niissä tilanteissa kun siviililiikenteessä joudumme näitä taitoja käyttämään. Toivotaan, että niitä tilanteita ei kuitenkaan vastaantulisi.

Heinonen totesi, että ajoharjoittelun lisääminen on tarpeellista ja varsinkin nyt viime aikoina tapahtuneet nuorten onnettomuudet ovat laittaneet kansanedustajan jälleen mietteliääksi.

– On pohdittava millä keinolla voimme parantaa nuorten ajotaitoja, mutta ennen muuta ajokäyttäytymistä. On järkyttävää, että nuoret astuvat rattiin humalassa ja etsivät niitä ajamisen rajoja siviililiikenteessä. Keinoja tämän hillitsemiseksi tulee miettiä.

– Ajokoulutukseen tulee panostaa yhä lisää. Se toki tarkoittaa nousevia kustannuksia, mutta se on ainoa tie. Ehkä myös rangaistuskäytäntöjä tulee miettiä, jos nykyiset eivät laita miettimään ennaltaehkäisevästi omaa ajokäyttäytymistä, pohti Heinonen.

Kommentit