Marinin hallitus vei avoimuuden aivan uudelle tasolle – Omia päätöksiä ja leikkauksia perutaan nyt ministereiden Twitter-keskusteluissa kilpalaulantana

Blogi, torstaina 14.10.2021

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on erinomaisen ryhdikäs ja päättäväinen peruessaan twitterissä itse tekemiään päätöksiä ja leikkauksia. Johtajuutta tässä peruuttelussa näyttää riittävän, jos muuten se on ollut jo kauan hukassa. Ja joku jo totesi, että Marin vei viisikkonsa kanssa päätöksenteon avoimuudessa aivan uudelle tasolle siirtäessään valtioneuvoston kokoukset Twitteriin.

Valtioneuvoston Twitter-kokouksissa on nyt myös tapana aloittaa puheenvuorot aina toteamalla, että ”sanon nyt ihan suoraan” ja sitten kerrottaan mitkä kaikki edellisessä suljetussa kokouksessa tehdyt yksimieliset päätökset pitää perua. Kohta on jo niin paljon peruttu, että hetken, kun vielä ihan suoraan sanotaan, niin saadaan myös lisärahoitusta kulttuuriin, liikuntaa, urheiluun, tieteeseen, taiteeseen ja myös poliisille. Nythän vasta on peruttu omia leikkauksia.

Ja vuodelle 2023 Marinin hallitus on jo päättänyt vielä nyt tehtyjä – tai siis kohta huutoäänestyksellä perattuja – leikkauksia suuremmat leikkaukset kulttuuriin, tieteeseen, liikuntaa ja sote-järjestöille. Mitähän niille sitten tapahtuu. Veikkaan, että perutaan.

Perutaan häät, perutaan yhteinen…

Mutta pääasia, että edes tällä tavalla ymmärtävät, että kulttuurin, liikunnan ja tieteen rahoituksesta ei ole varaa koronasta toivuttaessa leikata. Määrärahat näillä sektoreilla on jo lähtökohtaisesti pienet.

 

Kommentit