Mantsamiehen näköispatsas.

Blogi, torstaina 24.01.2013

Uutisissa kerrottiin, että Hämeenlinnan kaupunginhallitus suunnittelee muistolaattaa enduromestari Mika Aholan kunniaksi. Laatta on tarkoitus sijoittaa Pullerin urheilualueelle. Hieno juttu. Mika jos kuka ansaitsee muistolaatan.

Itse jäin miettimään, että ehkä Mika ansaitsisi enemmänkin. Maastamme löytyy näköispatsaita jalkapalloilijoille, hiihtäjille, juoksijoille, nyrkkeilijöille ja tottakai lukuisille taiteilijoille. Mäkihyppääjäkin on kuvattuna Heikki Hasun patsaassa. Ja jos oikein muistan niin Helena Takalo hiihtää ilman suksia ja sauvoja 🙂 Ja Volmari Iso-Hollo hyppää suihkulähteeseen.

Mutta enduromies, moottoriurheilija, puuttuu joukosta. Mika Ahola sen paikan ansaitsisi.

Tutkin hieman mitä tuollaisen näköispatsaan tekeminen kustantaa. Netistä löysin tietoa vuonna 2003 paljastetusta Juhani Honkasen tekemästä Heikki Hasun patsaasta ”Läpi harmaan kiven”. Tässä patsaassa on kaksi pronssista urheilijaa ja suuri 5.5 metriä korkea graniittipaasi. Patsas oli maksanut kaiken kaikkiaan 100 000 euroa. Siis tuossa patsaassa kaksi pronssista urheilijaa luonnollisessa koossa. En tiedä voiko siitä mitään laskea, mutta ehkä jotain.

Itse sain aikanaan tehdä töitä vuosia yhdessä Mika Aholan ja muiden endurokuskienkin kanssa. En tiedä saako toiveeni ja haaveni tuulta purjeisiin. En edes tiedä vielä miten siihen Mikan puoliso Marikakaan suhtautuu. Mutta lupaan selvittää asiaa ja jos hyvin menee niin koota myös porukan asiaa pohtimaan. Pidän teidät ajantasalla.

Mutta se on varma, että Mikan muisto elää motorsportsydämissämme aina.

Tänään Riihimäelle ja vielä illalla yksi vuosikokous ja sen sellaista. Sellaista vain elämää.

Kello 21.33 ja UMK:ta tässä katselen. Tässä vaiheessa takana jo muutama veto ja täytyy sanoa, että tällä hetkellä ainoa Euroviisuihin sopiva on Krista Sigfridsin Merry me. Odotan vielä Elina Orkonevan vetoa He is not my Man sekä Kokkolan poikia Great Wide Northia. Joku näistä kolmesta se on ja olkoon. Katsotaan. Vaikka en ihan tätä koko Uuden Musiikin Kilpailu -konseptia edes ymmärrä. Miksi ei voisi olla vain kunnon Euroviisu-karsinta, kun siitä tässä kuitenkin kyse. Toivottavasti siihen palataan taas.

Tänään illalla käänsimme jo hieman Riihimäellä katsetta tuleviinkin vaaleihin. Tukiyhdistyksemme kokous ja siellä tämän vuoden asioita läpi. Vaalitiimimme on kasvanut koko ajan ja mukaan haluaa porukkaa niin täältä Hämeestä kuin muualtakin. Se lämmittää mieltä ja on hieno saada erilaisia tekijöitä mukaan. Yksi kertoi haluavansa tehdä nettiä kun asuu kauempana ja toiset kahvituksia jne. Uskomatonta. Olen otettu.

Keväälle suunnittelemme jälleen myös vaalitiimimme ja muidenkin mukaan haluavien kevätretkeä. Nyt kohteeksi on otettu Viking Grace ja ajankohta on vapun jälkeinen viikonloppu. Jos siis intoa olla mukana tiimissämme tavalla tai toisella tai haluat mukaan porukkaan kevätretkelle niin ehdottomasti viestiä minulle osoitteeseen timo.heinonen(a)eduskunta.fi.

Ja mukava ollut huomata myös miten tiimistämme kasvaa koko ajan uusia vastuunkantajia kuntiin ja kuntien valtuustoihin. Upeita vaalituloksia teki moni jotka olivat 2011 mukana vaalikampanjassani ja heistä montaa tai kaikkia jotka apua pyysivät olin jeesaamassa nyt kuntavaaleissakin. Näin se juna vaan etenee. Ja yhdessähän tässä tuloksia tehdään.

Tänään myös muutamia eduskunta-asioita eteenpäin. Tarkoitus jättää esitykset heti istuntokauden alussa eteenpäin. Toivottavasti saamme ne valmiiksi. Mutta ei niistä vielä sen enempää.

Huomisiin.

 

Kommentit