Mannerheimin patsas muistuttaa vapauden hinnasta ja itsenäisestä Suomesta – Suurin suomalainen ratsastaa juuri oikealla paikalla

Blogi, sunnuntaina 21.06.2020

Maailmalla on levinnyt hurja halu tuhota historiallisia patsaita. Suomessa vasemmistonuoret ovat meuhkanneet halustaan poistaa Suomen Marsalkka Mannerheihin Ratsastajapatsas Helsingin Mannerheimintien varresta. Historiatonta ja surullista.

Gustav Mannerheimille saamme olla ikuisesti kiitollisia siitä, että maamme nuori itsenäisyys ja vapaus säilyi vuonna 1918. Ja kiitollisia myös siitä, että Neuvostoliiton valloittaessa Euroopan maita meidän vapaus ja itsenäisyys säilyi. Eläisimme kovin erilaisessa maassa aivan varmasti tänäänkin jos 1918 olisimme itsenäisyytemme menettäneet ja varmasti silloinkin, jos itsenäisyytemme olisi riistetty toisessa maailmansodassa. Mannerheimin johdolla nuori isänmaa säilytti vapautensa, ajoi pois sortovallan ja esti uuden hyökkäyksen parisenkymmentä vuotta sitten.

Olisiko vasemmistonuoret onnellisempia osana Putinin Venäjään tai aiemmin osana Lenin tai Stalinin Neuvostoliittoa? On mahdotonta ymmärtää, että joku asia olisi ollut paremmin maassamme osana Neuvostoliittoa tai Venäjää. Itse, kun Mannerheimin Ratsastajapatsaan ohitan tunnen nimenomaan vahvaa kiitollisuutta ja arvostusta. Se on muistomerkki niistä kaikista uhrauksista joita esi-isämme, isoisämme ja isämme antoivat vapautemme hyväksi. Periksi ei annettu. Uhrin hinta oli valtaisa.

Patsaat ovat osa historiaa. Ja onhan meillä sellaisiakin joiden oikeutusta on hyvinkin vaikea ymmärtää. Leninpuisto – puisto siis Leninin muistoksi ja kunniaksi. Entinen puolustuministeri Jussi Niinistö mm. ajoi joku vuosi sitten puiston muuttamista Ukko Pekan puistoksi. Niinistön ja Sampo Terhon mukaan ”väkivaltainen, bolševistinen hirmuhallitsija ei ansaitse muistokseen nimettyä puistoa Suomen pääkaupungista”. Tai Neuvostoliiton lahjoittama patsas Hakaniemessä. Ja onhan Turussa edelleen myös Lenin patsaskin. Ehkä nekin kertovat sitten omasta ajastaan. Kertovat oman aikansa historiaa. Samaisen Neuvostoliiton toimesta toisen maailmansodan jälkeen Suomessa patsaat joutuivat tosin toimien kohteeksi. Tässä mielenkiintoinen uutinen miten valvontakomission johdolla maamme historiaa tuhottiin.

Kaunis helteiden välipäivä. Juhannus vietetty ja nyt vedetään henkeä uuteen työviikkoon. Siitä näyttäisi tulevan myös sään suhteen helteinen.

Kaunis ja lämmin kesäpäivä päätökseen. Jatkoimme vielä juhannusta Särkijärven rannalla ystävien mökillä. Olipa onnistunut ja onnellisuuden täyttämä juhannusviikonloppu. Uutta viikkoa kohden virtaa täynnä.

Suhoskan keltainen muistuttaa Pekkalan edesmenneestä ensimmäisestä naisesta eli Eijasta. Kauniissa kukassa jälleen Suhoskan nurkalla.

Kommentit