Mannerheim 150 vuotta juhlakonsertti Finlandiatalolla – Rakas kummityttö konserttiavecina matkassa

Blogi, keskiviikkona 15.02.2017

Itsenäisen kotimaamme täyttäessä tänä vuonna 100 vuotta juhlistetaan samaan aikaan yhden tärkeimmistä itsenäisyyden puolustajista syntymän 150-vuotisjuhlaa. Suomen Marsalkka Gustav Mannerheimin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi tasan 150 vuotta ja hyvin todennäköistä on, että ilman häntä maamme itsenäinen historia olisi hyvin toisennäköinen tai jopa menetettykin.

Rakas kummityttöni Venla oli tänään avecinani Mannerheim 150 -juhlakonsertissa Finlandiatalolla. Tuntuipa kummisedästä hyvälle. Venla muuten palkittiin eilen myös kotikuntamme Lopen Vuoden Nuorena ja monessa nuori onkin ehtinyt olla ja on mukana seurakuntanuorista Timotei naiskuoroon ja moneen muuhun. Ylpeä setä.

Kaartin soittokunnan upean Mannerheim juhlakonsertin solistina oli sopraano Tove Dahlbergin ja musiikkia Marskin elämän varrelta Venäjän Chevalier-kaartin ajoilta aina Suomen neljän sodan tapahtumiin joissa Mannerheim toimi ylipäällikkönä. Mukana oli myös musiikkia sotien välistä 1920- ja 1930-luvuiltakin. Upea konsertti.

Gustav Mannerheim siis syntyi 4.6.1867 Askaisissa ja kuoli Tammisunnuntaina 27.1.1951. Tammisunnuntain merkityksen maamme itsenäisenä säilymiselle kaikki tietävät.

Juhlavaan päivään mahtui myös Maanpuolustuskorkeakoulun kokous Santahaminassa ja myös vesiparlamentin tapaaminen. Niin ja totta kai täysistunto. Normipäivä.

Nyt kello 21.41 ja ajattelin, että huomenna palaan muutamalla sanalla mp-veroon ja veneveroon joiden lopullinen hautaus tapahtui tänään.

Kommentit