Mannerheim 150 – Juhlavuoden ensimmäinen Marskin Lounas Marskin Majalla

Blogi, perjantaina 21.04.2017

Tänään vietimme Lopella kevään ensimmäistä Marskin Lounasta. Virallinen Kevätlounas on vasta tulossa ja sekin Mannerheim 150 juhlavuoden tunnelmissa, mutta tänään istuimme pöydässä Lionsclub Loppi Marskin kutsumina. Tästä on kehittynyt monessa mielessä Jarmo Laukkasen johdolla hieno uusi perinne ja tänäänkin pöydät täynnä Lopen ja hieman laajemmankin alueen väkeä.

Tälle illalle aina tyypillistä myös illallisesitelmä. Viime vuonna puhui jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen ja aiemmin vuorikiipeilijä Veikka Gustafsson ja tänään sitten vuorossa oli yritysjohtaja Martti Paloheimo. Paloheimo-yhtiöt on vaikuttanut ehkä kaikista ratkaisevimmin siihen että seutukuntamme on kasvanut ja kehittynyt tällaiseen suuntaan mitä se tänä päivänä on junaraiteineen ja teollisuuksineen. H.G. Paloheimon aloittama kasvu on jatkunut pitkään ja tuonut tänne aikanaan raiteita, sahateollisuutta, maataloutta, lasiteollisuutta ja paljon muuta. HG:n jälkeen Olli Paloheimo, Arvi Paloheimo ja nyt Martti Paloheimo ovat jatkaneet tätä työtä.

Hieno puhe ja jälleen opin paljon siitä miten Lopesta ja Riihimäen seudusta on tullut tällainen ja sitä mitä se tänään on. Paloheimoille kuuluu iso kiitos ja monesta ja monen sukupolven ajalta.

Hieno Lopen Leijonien perinteinen Marskin illallinen tänään. Illallispuhujana Martti Paloheimo joka kertoi sukunsa vaiheista Lopella.

Juhlava ilta siis tänään Marsalkka Mannerheimin Metsästysmajalla ja pian sitten Majan virallinen Kevätlounaskin missä päävieraana Eduskunnan puhemies Maria Lohela. Palataan siihen sitten.

Lions Club Loppi Marskin presidentti JP Ruuskanen avasi juhlaillan ja soitti viulullaan upean Finlandian.

….

Eduskuntaviikko päättyi tänään Valtiovarainvaliokunnan perjantain antoisaan kokoukseen ja kuulemisiin ja lyhyeen täysistuntoon. Monet asiat tällä viikolla hyvin eteenpäin ja ensi viikon alussa sitten maanantaina ja tiistaina puolivälinriihi ja välitsekkaus. Toivottavasti esillä vahvasti sisäinen turvallisuus ja mm. poliisin resurssit, mutta myös puolustusvoimat ja ehkä jo panostukset koulutukseen ja sivistykseenkin. Yhtenä isona pitäisi pohtia myös kannustimia lapsiperheille ja myös yritys- ja veroratkaisuja hyvin alkaneen ja nyt vahvistuvan talouskasvun tukemiseksi. Työllisyys täytyy saada paremmaksi ja sen eteen pitää tehdä nyt hartiavoimin työtä.

Huomenna sitten Erälopella Linnunpönttöpäivä ja toivottavasti se kevätkin sieltä keikkuen tulisi.

Kommentit