Malinille iso kiitos – Kohti uusia tuulia…

Blogi, tiistaina 26.01.2021

Tänään eduskunnassa haikeutta ilmassa. Läheisin avustajani Malin Anomaa on viimeistä viikkoa töissä. Helmikuussa hän jatkaa opintojaan loppuun Turun Yliopistossa ja näin päätökseen tulee viime vaalikaudella alkanut yhteistyömme työparina eduskunnassa. Malin tuli viime kaudella vauhdilla eduskunta-avustajakseni ja täytyy kyllä sanoa, että vauhdilla nämä yhteiset vuodet ja ajat menivätkin. Ja täytyy myös sanoa, että jälleen kerran minulla oli mitä parhain avustajaonni. Osaava, taitava ja tekvä, ahkera ja vieläpä mukavakin.

Mallua tänään eduskunnassa sitten kiitin. Ja erityisen iloinen olen siitä, että hän lähtee nyt nimenomaan sen takia, että haluaa tehdä opintonsa valmiiksi. Roikkumaan ei niitä kannata ja saa jättää. Mutta varma olen, että monessa Malinista tulemme vielä kuulemaan. Meiltä Hämeestä tulee upeita tekijöitä ja persoonia. Ensi viikolla täällä aloittaa sitten uusi avustaja ja palataan häneen sitten uuden viikon ja uusien ensi viikolla avattajien valtiopäivien myötä.

Nyt istun täällä eduskunnan työhuoneessani. Talolla hiljaista ja hiljalleen ulkona luntakin satelee. Teams tässä laulaa ja nyt välillä myös Youtubekin eli Kokoomuksen valtakunnallinen Virtuaalikierros käynnissä. Tänään olemme Pohjanmaalla. Etänä siis. Mutta mahtui päivään myös erinomaisen hyvä Valtiovarainvaliokunnan kuuleminen mm. rakennusteollisuuden ja tapahtumateollisuudenkin korona-ahdingosta. Tilanne on monella alalla erittäin vakava ja pahenee muuten koko ajan.

Kommentit