Majan Herrat 10 vuotta – Upeaa työtä Marsalkka Mannerheimin perinteiden vaalimiseksi

Blogi, maanantaina 20.07.2015

Tänään juhlistimme Marsalkka Mannerheimin Metsästysmajalla paikan nykyisten isäntien Majan Herrojen 10-vuotista taivalta. Majan Herrat Oy eli Teuvo Zetterman ja Heikki Kujansuu ovat yhdessä pyörittäneet Marskin Majaa kymmenen vuotta ja Teuvo jo paljon pidempäänkin. Osaavan ja sitoutuneen kaksikon ja heidän henkilökunnan ansiosta paikasta on kehittynyt ylivoimaisesti Lopen tunnetuin ja myös suosituin vierailukohde. Ja Majan Herrojen aikana yhä useammat viipyvät majalla pidempäänkin kuin vain museokäynnillä piipahtaen siis nauttien Mannerheimin lempiruuista tehtyjä menuita tai Marskin aidon vanhan saunan pehmoisista löylyistä. Vuosittain majalla tarjoillaankin Marskin lounaita ja päivällisiä tuhansille vieraille ja totta kai niitä ainoita aitoja Marskin piripintaisia Ryyppyjäkin. Perinteitä siis vaalitaan Marskin Majalla ja siitä suuri kiitos kuuluu Teuvolle ja Heikille. Eikä siis vaalita vain pelkästään Marskin Majan historiaa vaan myös itse Marsalkka Mannerheimin elämäntyötä ja uraa ja sen eri vaiheita.

120605220033_0

Marsalkka Mannerheimin Metsästysmaja on ollut Lopella tänä vuonna yhteensä jo 70 vuotta. Tänään juhlistimme paikan nykyisten yrittäjien ja isäntien 10-vuotista taivalta Majan Herrojen juhlilla.

11752641_10153501283156670_8233268818379561966_n

Kaunis kesäilta Punelian rannalla keräsi kesäpaviljongin täyteen väkeä ja kakkukahvit maistuivat yhteislauluillan jälkeen.

285282_10151454172496670_554491056_n

Illan musisoinnista vastasi Seppo Lankinen ja melkein kaksi tuntia me lauloimmekin.

130118160311_0

Ja tässä sitten Marskin Majan isännät eli Mannerheim ja nykyiset isännät Majan Herrat oy:n Teuvo Zetterman ja Heikki Kujansuu (oik). (Arkistokuvani Matkamessuilta)

Majan Herrojen 10-vuotisjuhlia vietimme tänään myös yhteislauluillan merkeissä. Majalla on jo monen kesän ajan järjestetty myös erilaisia ohjelmallisia iltoja yhteislauluilloista Viimeinen Päiväkäsky -monologiin mikä päättyy Marskin illalliseen itse Mannerheimin alias Timo Närhinsalon kanssa. Yksi hienoimpia kokemuksia ainakin itselleni niistä kymmenistä ja kymmenistä vierailuista ja hetkistä ja juhlista majalla mitä olen kokenut. No myönnettävä on, että 90-luvun Marskin Lounaat Jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrothin johdolla menevät kuitenkin kärkeen.

Tämän illan juhlissa yhteislauluja johdatteli ja säesteli haitarivirtuoosimme Seppo Lankinen ja juhlailta huipentui sitten mansikkakakkukahveihin. Kaikki oli juuri niin kuin pitää niin kuin aina Majan Herrojen juhlissa ja tilaisuuksissa.

Kello nyt 22.01 ja juuri Punelian ranta vaihtui Loppijärven rantaan. Näin heinäkuussa kotikunnan väkiluku tuplaantuun kun yli 3400 kesämökkiä ja vapaa-ajanasuntoa täyttyvät kesänviettäjistä. Kesäloppilaisille kuuluukin iso kiitos siitä, että Lopella on tänäkin päivänä nämä palvelut mitä meillä on ja myös paljon tapahtumia ja tilaisuuksia. Niin ja itseasiassa tuo Marsalkka Mannerheim oli meidän kesäloppilaisista varmasti se tunnetuin. Hänkin viihtyi Lopen rauhassa.

Kiitokset tästä päivästä. Tänään työasioissa aamusta Helsinkiin, mutta onneksi kaupungin meno rauhoittui uudelleen pian täällä Lopen rauhassa. Kesälomaa vielä.

Kommentit