Maija-Leena Paavolasta eduskunnan uusi pääsihteeri – Ensimmäinen nainen eduskunnan tärkeimmällä paikalla

Blogi, perjantaina 11.12.2015
20151211_paavola_tiedote

Kuva: Eduskuntatiedotus

Tänään eduskunnassa tehtiin jälleen historiaa. Valitsimme täysistunnossamme eduskunnalle uuden pääsihteriin eläkkeelle jäävän Seppo Tiitisen seuraajaksi. Valinnassa rikottiin jälleen yksi miehinen linnake kun eduskunnan ykköspaikalle valittiin ensimmäistä kertaa nainen. Varatuomari Maija-Leena Paavola aloittaa eduskunnan pääsihteerinä vuoden vaihtuessa ja saamme Tiitisen isoihin saappaisiin erinomaisen seuraajan. Maija-Leenan olen oppinut tuntemaan eduskunnassa ystävällisenä ja mukava huippuammattilaisena ja osaajana. Se on hieno yhdistelmä ja olen varma, että eduskunta tulee myös uudistumaakin uuden pääsihteerimme johdolla.

Kokoomuksen valtiovarainvaliokuntaryhmä tämän vuoden viimeisessä kokouksessa.

Kokoomuksen valtiovarainvaliokuntaryhmä tämän vuoden viimeisessä kokouksessa.

Paavola tuli eduskunnan palvelukseen vuonna 1991 ensin oikeusasiamiehen kansliaan. Sitten vuonna 1997 hän siirtyi eduskuntasihteeriksi eduskunnan kansliaan ja nykyisessä tehtävässään lainsäädäntöjohtajan virassa hän aloitti vuonna 2013.

Eduskunnassa tänään viime yön pitkän keskustelun jälkeen onneksi hieman löysempi päivä. Viime yönä esittelin kaksi lakialoitettani vasta kolmen aikaan aamuyöstä. Lakialoitteet oli tärkeä saada nyt pikaisesti eduskunnan käsittelyyn ja niiden lähetekeskustelua en halunnut lykätä. Kyseessä siis laki missä terroristijärjestöön kuuluminen kriminalisoitaisiin ja toisessa vapautta hakevien vankien vaarallisuusarvioinneista tehtäisiin hovioikeutta sitovia. Eli jatkossa ei enää ammattilaisten vaarallisiksi arvioimia vankeja voisi vapauttaa kielteisen arvioinnin vastaisesti.

Mutta nyt kello 16.18 ja juuri Lopelle. Ilta tänään kalenterissa ihan tyhjä. Taidan hakea lapset kotiin ja nauttia vain perheestä.

2015 Janakkalan Joulumarkkinat

Kommentit